Bel mij terug

U wilt graag advies over onze oplossingen of een afspraak maken? Vul hieronder uw telefoonnummer in!

  Vestiging:


  De voordelen van ProReva

  Uw wensen staan centraal

  Hoogstaande kwaliteit

  Persoonlijke aandacht

  Specialistische kennis

  Ruim 45 jaar ervaring

  De redressiehelm van Stijn

  Toen Stijn werd geboren, bleek al na vijf dagen dat zijn iris niet rond was, maar ovaal. Natuurlijk schrik je dan als moeder, want wat is er aan de hand met je kind? Via de oogarts kwamen we bij de kinderarts terecht. Na een hersenscan en een CT scan van de schedel bleek dat de naad tussen beide beenderen van de schedel (de pijlnaad) te snel was dichtgegroeid. Dit noemen ze ook wel een bootschedeltje. In het Radboudziekenhuis in Nijmegen kon Stijn worden geopereerd. De neurochirurg verwees ons na de operatie door naar ProReva voor een redressiehelm.

  De reistijd was wel even slikken; van Eindhoven naar Zwolle is niet niks. Maar het is het dubbel en dwars waard geweest. Vanuit ProReva dachten en leefden ze met ons mee. Om de reistijd te beperken, konden we voor de controles terecht bij de locatie in Apeldoorn. Net zoals in Zwolle was ook hier iedereen even vriendelijk en behulpzaam. Onze orthopedisch instrumentmaker Ester was zeer deskundig en betrokken, niks was haar te veel moeite. Ook het dragen van het redressiehelmpje is ons honderd procent meegevallen, Stijn heeft er weinig tot geen last van gehad en dat maakte het voor ons ook makkelijker. Na drie maanden was het resultaat al erg goed en na vijf maanden kon Stijn alweer zonder helmpje.

  Wanneer ouders twijfelen over wel of niet een helmpje zeg ik altijd: ‘doen!’. Het resultaat is zo mooi en je kind heeft er zijn leven lang profijt van. Een tip voor ProReva? Open ook een vestiging in de buurt van Eindhoven!

  De redressiehelm van Faye

  Toen Faye ongeveer zeven maanden oud was, startten Faye en haar ouders met redressiehelmtherapie bij ProReva. Daarvoor hadden ze al een heel traject doorlopen met fysiotherapie in Zwolle. Door middel van een speciaal kussen, houdingsadviezen en oefeningen hadden ouders geprobeerd om Faye aan te leren anders te gaan liggen om de scheefgroei van het hoofdje van hun dochter tegen te gaan. De moeder van Faye vertelt: “Het was een heel intensieve periode met gebroken nachten en de belasting was voor ons gezin heel zwaar. Ik ben blij dat ik al voor fulltime moederschap had gekozen. Ik had in die periode de zorg voor Faye en werken nooit kunnen combineren.”

  Opgelucht
  De fysiotherapeute vond de redressiehelm onnodig; als ouders de houdingsadviezen streng zouden opvolgen, zou hetzelfde resultaat bereikt worden. Maar de ouders van Faye zagen dat al hun inspanningen niet hielpen. Het hoofdje van Faye bleef op één plek plat. “De beslissing om te kiezen voor een redressiehelm was de beste die we gemaakt hebben. Het was een opluchting toen Faye haar helm kreeg. We konden ontspannen; door het dragen van de helm wisten we zeker dat het goed zou komen met de vorm van haar hoofdje, zonder continue op te hoeven letten, of ze niet in haar voorkeurshouding lag.”

  Ervaring met de helm
  De helm heeft nooit voor ongemak of huidproblemen gezorgd en eigenlijk vond moeder de helm zelfs mooi staan. “Ik was er best trots op. De helm stond Faye echt heel mooi. Wat natuurlijk ook heel leuk was, was om de foto’s van Faye steeds op de website van ProReva te zien.”, lacht moeder. Er zijn ook nog bijkomende voordelen bij het dragen van een redressiehelm. “Een helm beschermt het hoofd van het kindje ook als het valt of zich stoot. Faye merkte ineens dat vallen pijn deed, toen ze de helm niet meer hoefde te dragen.”

  Opnieuw naar ProReva
  Toen Faye een broertje kreeg, bleek hij ook een zichtbaar afgeplatte schedel te hebben. “Bij een jongetje maak je je hier nog meer zorgen om dan bij een meisje. Als jongens mannen worden, lopen ze tenslotte meer risico om kaal te worden. Dan kun je zo’n plat hoofd niet meer verbergen met een goed kapsel.” De ouders kozen opnieuw voor een redressiehelm van ProReva. Het feit dat de helm inmiddels niet meer vergoed werd door de zorgverzekeraar, weerhield hen niet.  De moeder van Faye vindt de totaalprijs van de redressiehelm, inclusief alle nabehandelingen en controles, heel redelijk. “Gelet op alle contactmomenten en de helm zelf, vind ik € 1194 een hele redelijke prijs. Gelukkig zijn wij ook in de positie, dat wij dit bedrag vrij makkelijk kunnen betalen. Wat wel heel fijn is, is dat ProReva de mogelijkheid biedt om het bedrag in termijnen te betalen. Bovendien hadden we het geluk, dat we ook een deel van de kosten terug hebben kunnen vragen via onze belastingaangifte.”

  Op de vraag of moeder spijt van heeft van beide behandelingen, reageert ze heel duidelijk. “Spijt? Welnee! Ik zou er eerder spijt van hebben, als we het niet gedaan hadden. Je weet zeker dat het goed komt met een helmpje!”

  Nieuws van ProReva

  MegaReva’s SuperDoeBoek

  26-04-2021 MegaReva’s SuperDoeBoek is uit! Zit je op de basisschool? En kom je deze week voor een afspraak naar ProReva? Dan hebben we een leuke verrassing voor je. De afgelopen weken hebben we hard gewerkt om MegaReva’s SuperDoeBoek voor de…

  Lees dit nieuwsbericht

  Spreekuren ProReva Noord Veluwe

  20-04-2021 ProReva is actief met diverse spreekuren in de regio Noord Veluwe. Klanten in deze regio kunnen vanaf 23 april 2021 terecht bij ProReva in Harderwijk of Nunspeet. Vanaf die datum zijn wij niet langer actief in Putten (Woonzorgcentrum De…

  Lees dit nieuwsbericht

  ICT update ProReva

  ProReva voert vanaf donderdag 8 april vanaf 17.00 uur een grootschalige ICT-update uit. We streven ernaar om maandag 12 april weer volledig operationeel te zijn. Tijdens de verhuizing van onze server-data en software-updates blijven onze agenda’s zoveel mogelijk beschikbaar, maar…

  Lees dit nieuwsbericht