Coronamaatregelen ProReva

De voordelen van ProReva

Uw wensen staan centraal

Hoogstaande kwaliteit

Persoonlijke aandacht

Specialistische kennis

Ruim 45 jaar ervaring

Coronamaatregelen ProReva

update 04-01-2021

Afspraken en spreekuren

Alle vestigingen van ProReva blijven open voor afspraken en spreekuren. Wellicht maakt u zich hier zorgen over vanwege de nieuwe maatregelen die op 14 december 2020 afgekondigd zijn. Op de website van de Rijksoverheid kunt u lezen dat (para-)medische contactberoepen hun werk mogen blijven uitvoeren. Ons doel is om onze zorgverlening zoveel mogelijk door te laten gaan.
U kunt erop rekenen dat we ons uiterste best doen om u zo goed mogelijk te blijven helpen. We willen graag dat u gezond en in beweging blijft. Ook willen we achterstanden in de toekomst voorkomen. Wanneer u een brief van ons ontvangt voor een controle, kunt u daar dus gerust op ingaan.

Veilige omgeving

Een bezoek aan ProReva is veilig. We houden ons strikt aan de richtlijnen die het RIVM voorschrijft. Zo nemen we de hygiëne maatregelen in acht en houden anderhalve meter afstand van elkaar. Ook vragen we bezoekers van 13 jaar en ouder een mondkapje te dragen bij ProReva. Daar waar het kan, werken collega’s vanuit huis. We letten er ook op dat niemand met (een verdenking op) corona naar ProReva komt. Zolang u geen griepverschijnselen heeft, blijft u van harte welkom.

De gezamenlijke spreekuren die wij met andere zorgverleners in ziekenhuizen, scholen, dagverblijven of verpleeghuizen hebben, gaan ook door. We overleggen regelmatig met elkaar en respecteren de maatregelen die gelden bij de betreffende instelling.

Om onze klanten en onze medewerkers te beschermen, vragen we uw medewerking op de volgende voorzorgsmaatregelen wanneer u bij ProReva komt.

 • Heeft u griepklachten? Blijf dan thuis en zeg uw afspraak af. Wij brengen geen kosten in rekening voor afgezegde afspraken.
 • Kom alleen naar uw afspraak.
 • Kom vlak voor de afgesproken tijd, zodat uw wachttijd in de ontvangstruimte minimaal blijft.
 • Virussen kunnen makkelijk verspreiden door een handdruk, we geven elkaar daarom geen hand.
 • Wij vragen u bij binnenkomst uw handen te desinfecteren. Wilt u daarna geen dingen meer aanraken, zoals uw mobiel?
 • Wij verzoeken al onze klanten van 13 jaar en ouder een mondkapje te dragen vanaf het moment dat u bij ProReva binnenkomt, tot het moment dat u weer vertrekt.
 • Is in de spreekkamer tijdens het onderzoek een afstand van minder dan anderhalve meter onvermijdelijk? Praat dan alleen als dit nodig is.
 • Indien u iets af moet rekenen, betaal dan met PIN/contactloos.

Wat te doen bij griepverschijnselen?

Heeft u of iemand in uw huishouden griepverschijnselen zoals (neus)verkoudheid, hoesten, kortademigheid en/of koorts ( >38 ℃)? Wilt u dan contact met ons opnemen? We verzetten dan de afspraak. Eventueel maken we een telefonische afspraak met uw instrumentmaker als dat praktisch mogelijk is.

Hygiëneregels en maatregelen

Wij volgen de landelijke richtlijnen van het RIVMen de GGD die voor het coronavirus opgesteld zijn. Onze medewerkers zijn extra alert op een mogelijke besmetting met het virus. We hebben duidelijke werkafspraken gemaakt en weten hoe te handelen in geval van een mogelijke risico of besmetting.

Wat kunt u doen om besmetting te voorkomen:

Volg de richtlijnen van het RIVM

 • Houdt uw handen schoon. Was regelmatig uw handen.
 • Hoest en nies in uw elleboog.
 • Gebruik papieren zakdoekjes.
 • Geen handen schudden.
 • Blijf thuis als u verkoudheidsklachten heeft.
 • Respecteer buiten de spreekkamer 1½ meter afstand tot elkaar
 • Draag een mondkapje in alle publieke binnenruimtes

Veelgestelde vragen

Kan ik naar ProReva komen?

Wanneer u geen griepverschijnselen heeft, dan kunt u wel naar ProReva komen. Wij stellen dezelfde eis aan onze medewerkers. Ook zij blijven thuis bij de mildste klachten. Bovendien werken we zo veel mogelijk vanuit huis.

U kunt niet naar ProReva komen als u zelf of iemand in uw huishouden klachten heeft zoals neusverkoudheid, hoesten, benauwdheidsklachten en/of koorts >38 ℃. In dat geval verzoeken wij u contact met ons op te nemen.

Ik heb binnenkort een afspraak, maar ik heb griepklachten. Kan mijn afspraak wel doorgaan?

Als u of iemand in uw huishouden klachten heeft zoals hoesten, neusverkouden, benauwdheidsklachten en/of koorts (>38°C), vragen wij u niet naar ProReva te komen. Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken. Als het praktisch mogelijk is, dan zetten we uw afspraak om naar een telefonische afspraak.

Welke hygiëneregels hanteert ProReva?

 • We wassen regelmatig onze handen. Onze medewerkers wassen hun handen met desinfecterende zeep voor en na iedere afspraak.
 • We geven u geen hand.
 • Al onze ruimtes worden maximaal geventileerd en grondig schoongehouden.
 • Het toilet voor bezoekers wordt regelmatig schoongemaakt en niet gebruikt door onze medewerkers.
 • Iedereen houdt zich aan de voorgeschreven anderhalve meter afstand.
 • We hoesten en niezen in de binnenkant van de elleboog.
 • We maken gebruik van papieren wegwerpdoekjes; na eenmalig gebruik gooien we deze weg.
 • Vanwege hygiëne wordt onze koffieautomaat alleen gebruikt door onze medewerkers. Anders dan u van ons gewend bent, bieden wij u geen koffie aan.
 • Medewerkers van ProReva die (lichte) verkoudheidsklachten hebben, blijven thuis.
 • Onze medewerkers dragen in alle gemeenschappelijke ruimtes van ProReva een mondkapje of faceshield.

Gaan voorlichtings- en groepsbijeenkomsten door bij ProReva?

Bijeenkomsten bij ProReva met meerdere personen zijn uitgesteld of afgezegd tot nader bericht van de Rijksoverheid.

Zijn er klanten van ProReva besmet met het coronavirus?

We vragen klanten met griep- of verkoudheidsklachten contact op te nemen om hun afspraak te verzetten of, indien mogelijk, de afspraak online te organiseren.

Zijn er medewerkers van ProReva besmet?

Medewerkers met verkoudheidsklachten blijven thuis en laten zich z.s.m. testen.

Ik ben recent bij ProReva geweest, loop ik nu risico?

U loopt geen extra risico als u bij ProReva bent geweest. Wij nemen de maatregelen van het RIVM serieus en houden hygiënevoorschriften in acht. We doen er alles aan om besmetting te voorkomen.

Nieuws van ProReva

Maatwerk brace voor Henk

Henk Hamminga uit Dronten heeft na een IC opname vanwege corona een droppinghand. Mede dankzij een maatwerk brace van ProReva kan hij nu weer pianospelen.

Lees dit nieuwsbericht

Aangepaste openingstijden

Aangepaste openingstijden tijdens de feestdagen We hebben aangepaste openingstijden tijdens de feestdagen. We gunnen onze collega’s na een jaar hard werken tijd om uit te rusten en te genieten van de feestdagen. Alle vestigingen van ProReva zijn op beide kerstdagen…

Lees dit nieuwsbericht

Druppies regenlaarsjes

Als je een EVO draagt, is het vrijwel onmogelijk om een stug regenlaarsje aan te trekken. Heel frustrerend. Want ieder kind moet door de modder kunnen banjeren en in plassen kunnen stampen. Ook als je een spalk draagt! Druppies zijn…

Lees dit nieuwsbericht