Druppies regenlaarsjes

26-11-2020 12:00

Als je een EVO draagt, is het vrijwel onmogelijk om een stug regenlaarsje aan te trekken. Heel frustrerend. Want ieder kind moet door de modder kunnen banjeren en in plassen kunnen stampen. Ook als je een spalk draagt! Druppies zijn regenlaarsjes die wel over je EVO passen!

Van opengeknipte regenlaarsjes naar Druppies

Begin 2019 besteedden we op social media aandacht aan regenlaarsjes voor kinderen die een enkel-voet-orthese (EVO) dragen. Bij ProReva hadden we hier een praktische en simpele oplossing voor. We knipten laarsjes van kinderen aan de voorkant open en brachten een klittenbandsluiting aan. Op die manier maakten we veel kinderen en ouders blij met een simpele oplossing. Maar het riep ook vragen op. “Als je zo’n laarsje openknipt, dan is die toch niet meer waterdicht?”

Bekijk de laarsjes hier

De Druppies van Boaz en Loïs

We gingen op zoek naar een alternatief. De oplossing vonden we dichterbij dan we dachten!
Loïs is geboren met een open ruggetje en draagt spalken. Ze is al jaren klant bij ProReva in Hilversum. Haar vader Boaz en zijn broer ontwikkelden in 2017 een regenlaarsje dat wel over een EVO past: de Druppies! De laarsjes vallen wat wijder, zijn gemaakt van 100% natuurrubber en dus superflexibel. Ook de binnenzool kan verwijderd worden. Doordoor kunnen kinderen die een EVO dragen de laarsjes makkelijker aantrekken. In een artikel in het AD, kun je Loïs zien die de Druppies over haar gespalkte benen draagt.

Druppies steunt CliniClowns

Het bedrijf voelt zich verantwoordelijk voor mensen die een beetje hulp nodig hebben en steunt meerdere goede doelen, o.a. de CliniClowns. Zij hielpen Loïs door enkele moeilijke periodes in het ziekenhuis heen. Van ieder verkocht paar gaat er € 2,50 naar de CliniClowns. Om je een beeld te geven wat die donatie inhoudt: na de lancering van Druppies was de eerste lading van 10.000 paar binnen drie weken uitverkocht! Maar daarmee houdt het maatschappelijke hart van het bedrijf niet op met kloppen. In november 2019 doneerden de broers Van Garderen 1500 paar laarsjes aan de vluchtelingen op Lesbos!

Druppies in het assortiment van ProRevaShop

ProReva en Druppies zijn een nauwe samenwerking aangegaan. Veel van onze jonge klantjes lopen inmiddels op een paar vrolijk gekleurde Druppies.

De laarsjes zijn ultra flexibel, zitten als gegoten en hebben een unieke luchtkamer in de buitenzool. Ze zijn gevoerd met katoen, hebben twee reflectors op de achterkant en zijn verkrijgbaar in de maten 20 t/m 39. Je hebt de keuze uit zeven hippe kleurtjes.

Je kunt een paar van deze superfijne rubberlaarsjes bestellen in onze webshop.