ProReva levert EXO-L UP aan Luceline

29-06-2020 10:00

De EXO-L ken je waarschijnlijk wel. Veel sporters maken dankbaar gebruik van deze innovatieve enkelband om doorzwikken van de enkel en enkelblessures te voorkomen. Voor mensen met een voetheffersparese (klapvoet) heeft het bedrijf uit Delft de EXO-L UP ontwikkeld. Een klapvoet of instabiliteit van het enkelgewricht komt vaak voor bij mensen met MS, of die kampen met restverschijnselen van een zenuwbeschadiging, zoals een hernia of TIA. Bij een klapvoet kun je je voet niet goed heffen, waardoor je het risico loopt te struikelen. De EXO-L UP is een slimme en comfortabele oplossing. De koorden helpen de voethefspieren en de enkelband voorkomt verzwikking.

Luceline blijft actief

Luceline heeft MS, maar laat zich hierdoor niet beperken. Ze blijft actief! Normaliter draagt ze een stevige, zware enkelbrace bij haar activiteiten. Deze zit echter niet comfortabel en helpt niet tegen het slepen van haar voet. De EXO-L UP lijkt voor haar de perfecte oplossing; volledig op maat gemaakt met 3D technologie, licht, modern en doeltreffend! Onlangs werd haar EXO-L UP afgeleverd bij ProReva in Hilversum. En we mochten haar filmen.

Lopen met de EXO-L UP

Op de dag van aflevering had Luceline nog veel energie en liep ze voor haar doen erg goed. Toch kun je op het linker filmpje zien dat haar linkervoet sleept en vooruit klapt. Op het rechter filmpje draagt ze de UP en kun je zien hoe haar voet ondersteund wordt en ze veel makkelijker en sneller loopt. De komende weken gaat Luceline de UP uitvoerig testen op de golfcourt en op vakantie. We gaan haar volgen, maar haar en onze eerste indruk en was super positief!

Ben je nieuwsgierig naar de EXO-L of de EXO-L UP? Je kunt bij de vestigingen van ProReva in Apeldoorn, Hilversum en Zwolle terecht voor beide hulpmiddelen.