Vogellanden en ProReva intensiveren hun samenwerking

Vogellanden en ProReva hebben een modern bewegingslabaratorium, kortweg looplab, gerealiseerd in de nieuwbouw van ProReva aan de Hyacinthstraat. Door de bundeling van kennis en middelen is Zwolle een onderzoekslaboratorium rijker. Het looplab beschikt over de nieuwste (audiovisuele) technieken, een draadloos oppervlakte EMG en een ge√Įntegreerde grondreactieplaat.

Beide organisaties maakten voorheen gebruik van een mobiel looplab, dat voor ieder onderzoek opgebouwd moest worden. Een grondreactieplaat ontbrak in deze opstelling. Door de realisatie van het nieuwe looplab kan het uitgebreide onderzoek nu volledig in Zwolle plaatsvinden.

Wat is een looplab?
In een looplab wordt een professionele beeldopname gemaakt van iemands loopbewegingen, een zogenoemde gangbeeldanalyse. Hiermee worden afwijkingen in de loopvaardigheid, het looppatroon en de spieractivatie vastgelegd en geanalyseerd.

Tijdens een revalidatieproces kunnen de behandelaars met dit onderzoek goed beoordelen of er aanpassingen in de behandeling nodig zijn.

Voor wie is deze analyse bedoeld?
De gangbeeldanalyse wordt tijdens het revalidatieproces ingezet bij kinderen en volwassenen met verschillende diagnoses met een hulpvraag gericht op het lopen. In de meeste gevallen bepaalt de revalidatiearts of een gangbeeldonderzoek nodig is of bij kan dragen aan het bereiken van individuele revalidatiedoelen. De arts vertelt vooraf wat er gebeurt tijdens het onderzoek en bespreekt de analyse en bevindingen met de klant.
De orthopedisch instrumentmaker kan ook beslissen een bewegingsonderzoek te doen. Hij gebruikt de analyse voor het optimaliseren van het gebruik van het loophulpmiddel

looplab

analyse van loopbewegingen

cameras-in-het-looplab-leggen-alle-bewegingen-vast