De voordelen van ProReva

Uw wensen staan centraal

Hoogstaande kwaliteit

Persoonlijke aandacht

Specialistische kennis

Ruim 45 jaar ervaring

EXO-L UP

EXO-L UP – oplossing bij milde voetheffersparese

Sinds de EXO-L op de markt kwam, heeft het bedrijf niet stilgezeten. Voor mensen met een milde voetheffersparese (klapvoet) is de EXO-L UP ontwikkeld.

Klapvoet of voetheffersparese

Een klapvoet of instabiliteit van het enkelgewricht komt vaak voor bij mensen met MS (multiple sclerose) of bij mensen die kampen met restverschijnselen van een zenuwbeschadiging, zoals een hernia of TIA. Een klapvoet wordt veroorzaakt door een verlamming van een zenuw die signalen naar de spieren stuurt om de voet en tenen op te tillen. Een klapvoet kun je herkennen aan een slechte afwikkeling van de voet of als de voet wat sleept tijdens het lopen. Je loopt dan het risico te struikelen. Meestal is er ook een andere groep spieren verzwakt, zoals de spieren die de enkel stabiliseren. De EXO-L UP is hiervoor een slimme oplossing. Compact, comfortabel en modern!

Hoe werkt de EXO-L UP?

De enkelbrace van de EXO-L UP beschermt je enkel en helpt om verzwikking te voorkomen, maar deze variant helpt ook bij het heffen van je voet. De EXO-L UP heeft twee koorden. Het ene koord spant aan als er een verzwikking dreigt. Het koord dat van de enkelorthese naar de voorzijde van de voet loopt,  helpt de voethefspieren om de voet op te tillen. Het looppatroon ziet er bij het dragen van de EXO-L UP een stuk soepeler uit. Gebruikers voelen zich daardoor een stuk zelfverzekerder!

Hier kun je een filmpje zien van Luceline, die de EXO-L UP test.

Wat kost het en wordt de EXO-L UP vergoed?

Een volledig op maat gemaakte EXO-L UP is verkrijgbaar vanaf €395,-. In deze prijs zijn de kosten voor het consult, het aanmeten, de aflevering en de schoenaanpassing voor één schoen inbegrepen. Andere kleuren dan grijs zijn mogelijk tegen een meerprijs. Voor een extra of een nieuwe schoen die aangepast moet worden, brengen we € 29,50 in rekening. Maak wel even een afspraak voor een schoenaanpassing, zodat we voldoende tijd voor je hebben.

Als er een verwijzing is van een medisch specialist komt de EXO-L UP in sommige gevallen in aanmerking voor vergoeding door de zorgverzekeraar. We kunnen je daarbij helpen en je er alles over vertellen.

Wil je meer informatie of een EXO-L UP aan laten meten?

ProReva is exclusief leverancier van de EXO-L UP in Nederland. Wil je meer weten over de EXO-L UP? Neem vrijblijvend contact op met de specialisten van ProReva. Je kunt op afspraak terecht op onze vestigingen in Apeldoorn, Hilversum en Zwolle.

Nieuws van ProReva

Redressiehelm voor Luuk

Ramon en Nadesja kozen voor een redressiehelm voor Luuk. Hun verhaal is ook te beluisteren in de podcast van NicuTalk. Podcasts host Mathilde Keij vroeg ouders naar hun ervaring in deze uur durende aflevering. In januari 2021 werd hun zoontje…

Lees dit nieuwsbericht

Ladies Night in Amersfoort

11-10-2021 Voor vrouwen die op zoek zijn naar een goed alternatief voor hun borstprothese, organiseert ProReva in Amersfoort i.s.m. Proud Breast en Bratelle op 19 oktober a.s. een Proud Breast Ladies Night. Vrouwen kunnen tijdens de Ladies Night tussen 19.00-21.00…

Lees dit nieuwsbericht

EVO’s bij neurologische aandoeningen

30-09-2021 WELKOM Ottobock, ProReva en SMC Flevoland organiseren op 4 november a.s. een vakinhoudelijke nascholing voor fysiotherapeuten en medisch specialisten. De focus ligt op de juiste keuze in EVO’s bij neurologische aandoeningen. Donderdag 4 november 202115.00-18.00 uurSport Medisch Centrum FlevolandDe…

Lees dit nieuwsbericht