Siliconen oplossingen

Siliconen oplossingen bij ProReva

De voordelen van ProReva

Uw wensen staan centraal

Hoogstaande kwaliteit

Persoonlijke aandacht

Specialistische kennis

Ruim 40 jaar ervaring

Siliconen oplossingen van ProReva

Misschien ziet een siliconen handprothese er op het eerste gezicht meer uit als een cosmetische oplossing. Maar het is wel degelijk ook een functionele oplossing. Een siliconen prothese helpt namelijk de greep mogelijkheden van je aangedane hand te verbeteren doordat de prothese als tegengewicht of steun werkt tijdens het vastpakken en vasthouden van voorwerpen. Bovendien valt een siliconen vinger- of handprothese vaak niet eens op, omdat het materiaal zo natuurlijk is en de prothese zo levensecht wordt nagemaakt. Daardoor kan het dragen van een siliconen prothese je helpen bij de acceptatie van het verlies van je vingers of hand.

Vervanging van hand of vinger(s)

Je gebruikt je handen de hele dag. Denk er maar eens over na, wat je handen doen: grijpen, vastpakken, gebaren, voelen, strelen, enzovoorts. Sterker nog, men beweert dat je handen iets kunnen zeggen over je persoonlijkheid! Geen wonder dat het flinke impact kan hebben als je (een deel van) je hand moet missen. Vooral als je een deel van je hand of vinger mist, is een siliconen prothese een mooie oplossing.

Siliconen, een prachtig materiaal!

Genoemde prothesen worden gemaakt uit hoogwaardige siliconen. Iedere prothese wordt individueel op maat gemaakt. Daarbij luisteren we vooral goed naar je wensen. Voor de vervaardiging van je prothese maken we een exacte kopie van je andere hand en spiegelen deze. Door details als de kleur van je huid, plooien, aders, sproeten en nagels toe te passen, wordt je prothese levensecht. Een ander groot voordeel van siliconen hulpmiddelen is het grote draagcomfort. Het materiaal is huidvriendelijk en de prothese wordt door vacuüm aan je stomp bevestigd. Draag je bijvoorbeeld een vingerprothese, dan blijft de bewegingsvrijheid van je andere vingers door de perfecte pasvorm van zo’n koker ongestoord.

Maakproces

Siliconen worden bevroren opgeslagen en verwerkt in een koele ruimte. Er wordt een extreem zware wals ingezet voor de bewerking van siliconen. Door de toevoeging van verschillende kleurstoffen krijgt het materiaal de juiste (huids)kleur. Een prothese wordt in verschillende lagen opgebouwd op een basis van een harde structuur, bijvoorbeeld ijzerdraad. Als de klant en de prothesemaker tevreden zijn vorm en kleur, wordt de prothese afgewerkt in een speciale oven.

Onderhoud

Siliconen prothesen zijn gemakkelijk te gebruiken en te onderhouden. Het materiaal is temperatuur- en UV-bestendig. Je kunt de prothese eenvoudig wassen met water en pH-neutrale zeep. Als je dit regelmatig doet, blijft de prothese mooi. Als de prothese erg vies is,  kun je deze uitkoken met gewoon water. Voor de hygiëne adviseren je om een prothese elke maand een uur uit te koken met gewoon water. Woon je in een gebied met ‘hard water’? Voeg dan een eetlepel  azijn aan het water toe.


                  

Nieuws van ProReva

informatieavond armprothesese-gebruikers

Over vier weken organiseren we i.s.m. Vogellanden, Ottobock, Stel Orthopedie en Korter Maar Krachtig een informatieavond voor armprothese-gebruikers bij Vogellanden in Zwolle. Meer informatie of inschrijven? Klik op deze link voor meer informatie, om onderwerpen te kiezen of om je aan te melden. Inschrijven kan tot 22 januari 2020….

Lees dit nieuwsbericht

Ook in 2020 contracten met alle zorgverzekeraars!

De onderhandelingen met de zorgverzekeraars over de contracten in 2020 zijn achter de rug. ProReva heeft ook in 2020 weer zorgcontracten met alle zorgverzekeraars voor alle orthopedische hulpmiddelen. U kunt dus ook in 2020 terecht op uw vertrouwde adres. Overstappen?…

Lees dit nieuwsbericht

Podologie bij ProReva

Wat is een registerpodoloog? Een registerpodoloog herkent en behandelt voetklachten of houdingsklachten die te maken hebben met de stand van de voeten. Daarnaast heeft zij specialistische kennis van (risico’s bij) de kindervoet in de groei. De titel podoloog is niet…

Lees dit nieuwsbericht