Siliconen oplossingen

Siliconen oplossingen bij ProReva

De voordelen van ProReva

Uw wensen staan centraal

Hoogstaande kwaliteit

Persoonlijke aandacht

Specialistische kennis

Ruim 45 jaar ervaring

Siliconen oplossingen van ProReva

Misschien ziet een siliconen vingerprothese of handprothese er op het eerste gezicht meer uit als een cosmetische oplossing. Maar het is wel degelijk ook een functionele oplossing. Een siliconen prothese helpt namelijk de greep mogelijkheden van je aangedane hand te verbeteren doordat de vingerprothese als tegengewicht of steun werkt tijdens het vastpakken en vasthouden van voorwerpen. Bovendien valt een siliconen vingerprothese of handprothese vaak niet eens op, omdat het materiaal zo natuurlijk is en de prothese zo levensecht wordt nagemaakt. Daardoor kan het dragen van een siliconen prothese je helpen bij de acceptatie na een vingeramputatie of als je (een deel van) je hand moet missen.

Vervanging van hand of vinger(s)

Je gebruikt je handen de hele dag. Denk er maar eens over na, wat je handen doen: grijpen, vastpakken, gebaren, voelen, strelen, enzovoorts. Sterker nog, men beweert dat je handen iets kunnen zeggen over je persoonlijkheid! Geen wonder dat het flinke impact kan hebben als je (een deel van) je hand moet missen. Vooral als je een deel van je hand of vinger mist, is een siliconen prothese een mooie oplossing.

Siliconen, een prachtig materiaal!

Onze prothesen worden gemaakt uit hoogwaardige siliconen. Iedere prothese wordt individueel op maat gemaakt. Daarbij luisteren we vooral goed naar je wensen. Voor de vervaardiging van een vingerprothese of handprothese maken we een exacte kopie van je andere hand en spiegelen deze. Door details als de kleur van je huid, plooien, aders, sproeten en nagels toe te passen, wordt je prothese levensecht. Een ander groot voordeel van siliconen hulpmiddelen is het grote draagcomfort. Het materiaal is huidvriendelijk en de prothese wordt door vacuüm aan je stomp bevestigd. Draag je bijvoorbeeld een vingerprothese, dan blijft de bewegingsvrijheid van je andere vingers door de perfecte pasvorm van zo’n koker ongestoord.

Maakproces

Een half jaar na de laatste ingreep is de huid rond een amputatie voldoende tot rust gekomen en kan er een prothese worden aangemeten. Om een op maat gemaakte prothese te maken zijn drie afspraken nodig.  Tijdens de eerste afspraak wordt een gipsafdruk gemaakt van de niet aangedane hand. De tweede afspraak wordt altijd gemaakt in Zwolle, omdat daar de middelen zijn om de juiste huidkleur te bepalen. Bij de derde afspraak wordt de prothese afgeleverd en kunnen er eventueel nog enkele kleine aanpassingen worden gedaan.

Siliconen worden bevroren opgeslagen en verwerkt in een koele ruimte. Er wordt een extreem zware wals ingezet voor de bewerking van siliconen. Door de toevoeging van verschillende kleurstoffen krijgt het materiaal de juiste (huid)kleur. Een prothese wordt in verschillende lagen opgebouwd op een basis van een harde structuur, bijvoorbeeld ijzerdraad. Als de klant en de prothesemaker tevreden zijn vorm en kleur, wordt de prothese afgewerkt in een speciale oven.

Onderhoud

Siliconen prothesen zijn gemakkelijk te gebruiken en te onderhouden. Het materiaal is temperatuur- en UV-bestendig. Je kunt de prothese eenvoudig wassen met water en pH-neutrale zeep. Als je dit regelmatig doet, blijft de prothese mooi. Als de prothese erg vies is,  kun je deze uitkoken met gewoon water. Voor de hygiëne adviseren je om een prothese elke maand een uur uit te koken met gewoon water. Woon je in een gebied met ‘hard water’? Voeg dan een eetlepel  azijn aan het water toe.


                  

Nieuws van ProReva

Maatregelen coronavirus

update 21-10-2020 Afspraken en spreekuren Alle vestigingen van ProReva zijn geopend voor afspraken en spreekuren. We houden ons aan de landelijke richtlijnen die het RIVM voorschrijft. Wij vragen wij klanten van 13 jaar en ouder dan ook een mondkapje te…

Lees dit nieuwsbericht

Armprothese voor fitness

ProReva maakte een armprothese voor fitness voor Fred. Fred verloor door een ongeluk op het werk zijn linkerhand. In het dagelijks leven gebruikt hij de iLimb, een myo-elektrische hand. Voor zijn werk gebruikt hij een haakprothese. Inmiddels is hij behoorlijk…

Lees dit nieuwsbericht

Vermoeide benenspreekuur

Inloopspreekuur UMC 14, 15 en 17 september Deze week kunnen medewerkers van het UMC langskomen voor vrijblijvend professioneel advies of om compressiekousen aan te laten meten tijdens het Vermoeide Benenspreekuur. Het inloopspreekuur is een initiatief van ProReva & Bauerfeind i.s.m….

Lees dit nieuwsbericht