De voordelen van ProReva

Uw wensen staan centraal

Hoogstaande kwaliteit

Persoonlijke aandacht

Specialistische kennis

Ruim 45 jaar ervaring

Siliconen prothesen

Siliconen vingerprothesen en handprothesen

Als iemand een siliconen prothese draagt, valt dit vaak niet eens op. Dat komt omdat het materiaal zo natuurlijk is en de prothese zo levensecht wordt nagemaakt. Mede daardoor kan het dragen van een siliconen vingerprothese of handprothese je helpen bij de acceptatie als je (een deel van) je hand moet missen.
Maar het is niet alleen een cosmetische oplossing. Een siliconen vingerprothese helpt je aangedane hand namelijk ook met grijpen, vasthouden of oppakken, doordat de vingerprothese als tegengewicht of steun werkt.

Vervanging van hand of vinger(s)

Je gebruikt je handen de hele dag. Denk er maar eens over na, wat je handen doen: grijpen, vastpakken, gebaren, voelen, strelen, enzovoorts. Sterker nog, men beweert dat je handen iets kunnen zeggen over je persoonlijkheid! Geen wonder dat het flinke impact kan hebben als je (een deel van) je hand moet missen. Dan is een siliconen prothese een mooie oplossing.

Siliconen; prachtig materiaal!

Vinger- en handprothesen worden gemaakt uit hoogwaardige siliconen. Siliconen zijn goed bestand tegen hoge en lage temperaturen en UV-bestendig. Het draagcomfort is een ander groot voordeel van siliconen prothesen. Het materiaal is huidvriendelijk en de prothese wordt door vacuüm aan je stomp bevestigd. Als je een vingerprothese draagt, dan blijft de bewegingsvrijheid van je andere vingers ongestoord.

Aanmeten

Heb je een amputatie ondergaan, dan is je huid een half jaar na de laatste ingreep voldoende tot rust gekomen. Op dat moment kan er een prothese worden aangemeten. Voor het maken van de prothese zijn er drie afspraken nodig.  Tijdens de eerste afspraak maken we een gipsafdruk van je niet aangedane hand. Op basis hiervan maken we je prothese.

Je tweede afspraak is altijd bij ProReva in Zwolle. Daar hebben we namelijk de middelen om de juiste huidskleur te bepalen. We luisteren goed naar je wensen en letten heel goed op details, zoals de kleur van je huid, plooien, aders, sproeten en nagels. Hierdoor wordt je prothese levensecht.

Maakproces

Siliconen worden onder nul graden opgeslagen en verwerkt in een koele ruimte. Voor de bewerking van siliconen wordt een extreem zware wals ingezet. De juiste huidkleur krijgen we door de toevoeging van verschillende kleurpoeders. Vervolgens wordt een prothese in verschillende lagen opgebouwd. Dit gebeurt op een basis van bijvoorbeeld ijzerdraad. Als de klant en de prothesemaker tevreden zijn over de vorm en kleur, wordt de prothese afgewerkt in een speciale oven.

Je prothese wordt afgeleverd tijdens je derde afspraak bij ProReva. Dan kunnen we eventueel nog enkele kleine aanpassingen doen.

Onderhoud

Natuurlijk legt je instrumentmaker je alles uit over het onderhoud en gebruik van je prothese bij het afleveren. Het onderhoud is eenvoudig. We leggen het hieronder kort uit.

Je kunt de prothese wassen met water en pH-neutrale zeep. Als je dit regelmatig doet, blijft de prothese mooi. Je kunt de prothese ook uitkoken als deze erg vies is. Dit kan gewoon in een pannetje met water uit de kraan. Als je in een gebied met “hard water” woont, voeg dan een eetlepel natuurazijn toe aan het water.
We adviseren je je prothese in ieder geval 1x per maand uit te koken voor de hygiëne.

 

Nieuws van ProReva

Podcast Nicu Talk & ProReva

Nicu Talk en ProReva werken samen! Mathilde van de podcast Nicu Talk gaat zingend door het leven. Ze heeft nogal wat titels bij haar naam staan: lichaamsgerichte stemtherapeut, vocal-coach met neurologische integratie en zangeres. Gelijkgestemd Mathilde gelooft er net als…

Lees dit nieuwsbericht

ProReva en Uniek Sporten

ProReva gelooft dat iedereen mee moet kunnen doen. Ook met sport en beweging, ongeacht een eventuele beperking. Dat is voor ons de reden om ons aan te sluiten bij het sport en beweegakkoord Apeldoorn. Waarschijnlijk heb je wel eens gehoord…

Lees dit nieuwsbericht

MegaReva’s SuperDoeBoek

26-04-2021 MegaReva’s SuperDoeBoek is uit! Zit je op de basisschool? En kom je deze week voor een afspraak naar ProReva? Dan hebben we een leuke verrassing voor je. De afgelopen weken hebben we hard gewerkt om MegaReva’s SuperDoeBoek voor de…

Lees dit nieuwsbericht