De voordelen van ProReva

Uw wensen staan centraal

Hoogstaande kwaliteit

Persoonlijke aandacht

Specialistische kennis

Ruim 45 jaar ervaring

Siliconen prothesen

Siliconen vingerprothesen en handprothesen

Als iemand een siliconen prothese draagt, valt dit vaak niet eens op. Dat komt omdat het materiaal zo natuurlijk is en de prothese zo levensecht wordt nagemaakt. Mede daardoor kan het dragen van een siliconen vingerprothese of handprothese je helpen bij de acceptatie als je (een deel van) je hand moet missen.
Maar het is niet alleen een cosmetische oplossing. Een siliconen vingerprothese helpt je aangedane hand namelijk ook met grijpen, vasthouden of oppakken, doordat de vingerprothese als tegengewicht of steun werkt.

Vervanging van hand of vinger(s)

Je gebruikt je handen de hele dag. Denk er maar eens over na, wat je handen doen: grijpen, vastpakken, gebaren, voelen, strelen, enzovoorts. Sterker nog, men beweert dat je handen iets kunnen zeggen over je persoonlijkheid! Geen wonder dat het flinke impact kan hebben als je (een deel van) je hand moet missen. Dan is een siliconen prothese een mooie oplossing.

Siliconen; prachtig materiaal!

Vinger- en handprothesen worden gemaakt uit hoogwaardige siliconen. Siliconen zijn goed bestand tegen hoge en lage temperaturen en UV-bestendig. Het draagcomfort is een ander groot voordeel van siliconen prothesen. Het materiaal is huidvriendelijk en de prothese wordt door vacuüm aan je stomp bevestigd. Als je een vingerprothese draagt, dan blijft de bewegingsvrijheid van je andere vingers ongestoord.

Aanmeten

Heb je een amputatie ondergaan, dan is je huid een half jaar na de laatste ingreep voldoende tot rust gekomen. Op dat moment kan er een prothese worden aangemeten. Voor het maken van de prothese zijn er drie afspraken nodig.  Tijdens de eerste afspraak maken we een gipsafdruk van je niet aangedane hand. Op basis hiervan maken we je prothese.

Je tweede afspraak is altijd bij ProReva in Zwolle. Daar hebben we namelijk de middelen om de juiste huidskleur te bepalen. We luisteren goed naar je wensen en letten heel goed op details, zoals de kleur van je huid, plooien, aders, sproeten en nagels. Hierdoor wordt je prothese levensecht.

Maakproces

Siliconen worden onder nul graden opgeslagen en verwerkt in een koele ruimte. Voor de bewerking van siliconen wordt een extreem zware wals ingezet. De juiste huidkleur krijgen we door de toevoeging van verschillende kleurpoeders. Vervolgens wordt een prothese in verschillende lagen opgebouwd. Dit gebeurt op een basis van bijvoorbeeld ijzerdraad. Als de klant en de prothesemaker tevreden zijn over de vorm en kleur, wordt de prothese afgewerkt in een speciale oven.

Je prothese wordt afgeleverd tijdens je derde afspraak bij ProReva. Dan kunnen we eventueel nog enkele kleine aanpassingen doen.

Onderhoud

Natuurlijk legt je instrumentmaker je alles uit over het onderhoud en gebruik van je prothese bij het afleveren. Het onderhoud is eenvoudig. We leggen het hieronder kort uit.

Je kunt de prothese wassen met water en pH-neutrale zeep. Als je dit regelmatig doet, blijft de prothese mooi. Je kunt de prothese ook uitkoken als deze erg vies is. Dit kan gewoon in een pannetje met water uit de kraan. Als je in een gebied met “hard water” woont, voeg dan een eetlepel natuurazijn toe aan het water.
We adviseren je je prothese in ieder geval 1x per maand uit te koken voor de hygiëne.


                  

Nieuws van ProReva

Druppies regenlaarsjes

Als je een EVO draagt, is het vrijwel onmogelijk om een stug regenlaarsje aan te trekken. Heel frustrerend. Want ieder kind moet door de modder kunnen banjeren en in plassen kunnen stampen. Ook als je een spalk draagt! Druppies zijn…

Lees dit nieuwsbericht

Maatregelen coronavirus

update 19-11-2020 Afspraken en spreekuren Alle vestigingen van ProReva zijn geopend voor afspraken en spreekuren. We houden ons aan de landelijke richtlijnen die het RIVM voorschrijft. Wij vragen wij klanten van 13 jaar en ouder dan ook een mondkapje te…

Lees dit nieuwsbericht

Armprothese voor fitness

ProReva maakte een armprothese voor fitness voor Fred. Fred verloor door een ongeluk op het werk zijn linkerhand. In het dagelijks leven gebruikt hij de iLimb, een myo-elektrische hand. Voor zijn werk gebruikt hij een haakprothese. Inmiddels is hij behoorlijk…

Lees dit nieuwsbericht