Groeikaart ForMotion Orthopedie

11-09-2024 12:00

Wil je een de bloemetjes buiten zetten met ForMotion Orthopedie? Vanaf deze week delen we op onze locaties groeikaarten uit om onze nieuwe naam aan te kondigen. Op de kaart was geen ruimte meer voor uitleg, daarom geven we hieronder tips voor hergebruik. Je kunt de kaart namelijk transformeren in een fleurig bloemenperkje! 

De kaart bevat een mix van zaden, waaronder moederkruid, gipskruid, leeuwenbekje, schermscheefbloem, zilverschildzaad, mexicaantje, petunia, zomerazalea en ijsbloem. 

Buiten planten

Tijdens de herfst- en wintermaanden kun je de zaadjes echt niet buiten planten. Wil je de groeikaart toch buiten gebruiken? Bewaar de groeikaart dan minimaal tot mei 2025 op een donkere en droge plek, bijvoorbeeld tussen de bladzijden van een boek. Zelfs al wordt de kaart maar iets vochtig, zullen de zaadjes straks slechter ontkiemen. Op of boven een radiator is ook geen goede bewaarplek. Op de juiste bewaarplek kun je de kaart minstens 2 jaar bewaren.
Vanaf mei kun je de kaart onder een dun laagje aarde in de tuin laten ontkiemen. Zorg dat de grond goed vochtig blijft en kies een zonnige plek die niet té warm is.

Binnen planten

Gebruik een zaaibakje of -potje en verse aarde. Maak het papier nat en leg het op een laagje aarde. Strooi er een klein laagje aarde overheen. Geef de zaadjes 7 tot 10 dagen elke dag water; de aarde moet vochtig blijven, maar niet te nat. Een zonnige plek helpt bij het ontkiemen, maar boven een radiator droogt de grond wel sneller uit. Houd de aarde ook vochtig als de eerste sprietjes boven de aarde uitkomen. Als de plantjes voldoende gegroeid zijn, kun je ze overplanten in een grotere pot of in de tuin.

We wensen iedereen een fleurig resultaat!