Kleuren en motiefjes

 

Kleuren en motiefjes orthese

Kom je in aanmerking voor een maatwerkproduct? Dan kun je grotendeels zelf bepalen hoe je orthese eruit komt te zien. Je hebt de keuze uit diverse kleuren en motiefjes. Soms is het best moeilijk om te kiezen. We helpen je graag verder.

Verschillende soorten orthesen

We maken orthesen van verschillende materialen. In de ene situatie wordt er een orthese van giethars gegoten en in andere gevallen kiezen we voor kunststof.

Giethars orthese

Een giethars orthese bouwen we op uit verschillende lagen en verstevigen we met koolstofvezels. De laatste laag bestaat uit lycra of tricot. Dit stofje zorgt voor de kleur. Je kunt kiezen uit motiefjes of printjes. Heb je liever een effen kleur voor je orthese? Dat kan natuurlijk ook. 

Kunststof orthese

Een kunststof orthese maken we door een plaat kunststof te verhitten en onder vacuüm rondom een (gips)model te trekken. Ook bij een kunststof orthese kun je kiezen uit diverse kleuren, printjes en motiefjes. Hiervoor gebruiken we transferpapier. We brengen daarmee een motiefje of kleur aan op de buitenkant van je orthese.

Zowel bij de giethars als de kunststof orthesen kun je kiezen uit de volgende kleuren en motiefjes.

Houd er rekening mee dat de kleuren en motiefjes die je ziet op het scherm iets kunnen afwijken van de werkelijke kleuren.

Afwerking

Orthesen worden ook vaak afgewerkt met een laagje leer. Je kunt zelf bepalen welke kleur leer je wilt dat we gebruiken. We hebben diverse kleuren leer in ons assortiment of we gebruiken leerverf.