Orthese

Wat is een orthese?

Een orthese wordt ook wel eens een brace of spalk genoemd. Een orthese is een verzamelnaam voor heel wat soorten orthopedische hulpmiddelen. Voorbeelden zijn een duimspalk, een CMC1-brace, een polsspalk, een beenbeugel, een korset of een halskraag. Maar ook een redressiehelm of sportbrace zijn orthesen. Het zijn allemaal hulpmiddelen die spieren en gewrichten ondersteunen of corrigeren. Kortom, spreekt men over een orthese dan worden daar verschillende hulpmiddelen mee bedoeld.

Hoe werkt een orthese?

Een orthese heeft diverse functies. In het ene geval voorkomt een orthese dat er schade aan een lichaamsdeel ontstaat of dat klachten erger worden. Soms schrijft een arts een dergelijk hulpmiddel voor na een operatie, verstuiking of botbreuk. Door het dragen van een orthese geneest het lichaamsdeel waaraan je geopereerd bent sneller.

Als er een bepaalde spierfunctie is uitgevallen, kan een orthese deze functie opvangen. Ook kan een orthese voorkomen dat botten kromgroeien, net als een beugel bij de orthodontist ervoor zorgt dat je tanden (weer) recht gaan staan.

ProReva, de orthese specialist

Ben je doorverwezen door een arts, fysiotherapeut of medisch specialist, dan ben je bij ProReva aan het goede adres. Ons team van betrokken en ervaren orthopedisch technologen staat voor je klaar. ProReva levert orthopedisch maatwerk. Wij bedoelen met maatwerk dat we verder kijken dan alleen maar een functionele oplossing; we zoeken naar de beste oplossing voor jouw persoonlijke situatie.

Er is een breed aanbod, er zijn heel veel leveranciers en ook de kwaliteit is verschillend. We zijn op de hoogte van het aanbod in de markt en weten wat de kwaliteit van de diverse hulpmiddelen is. We zoeken het beste hulpmiddel voor je door goed met je te bespreken wat je wilt bereiken en wat je persoonlijke situatie is. "Persoonlijk in orthopedie" betekent bij ons dat je een ruime keuze hebt. Bij maatwerk kun je kiezen uit diverse kleuren en motiefjes om je hulpmiddel een persoonlijk tintje te geven!