Vitaliteitscoach Mathilde Broekman

Aangenaam kennis te maken. Ik ben Mathilde. Naast mijn werk als orthopedisch instrumentmaker ben ik integraal vitaliteitscoach bij ProReva.

Over mij

Een aantal jaren geleden bleek dat ik diabetes had. Ik vond het vooral erg dat ik afhankelijk werd van medicijnen. Bovendien ben ik best chaotisch. Niet handig voor deze aandoening. Maar door een gezonde leefstijl, voldoende slaap, genoeg beweging en ontspanning kreeg ik de boel onder controle. En natuurlijk ga ik ook wel eens over mijn grens. Wat hielp? Ik heb mijn grenzen leren te herkennen en hoe ik daarmee om kan gaan.

Naast diabetes heb ik een fysieke beperking. Ik draag sinds mijn jeugd namelijk een onderbeenprothese. Ik ben nooit bij de pakken neer gaan zitten, maar voel me altijd uitgedaagd om andere grenzen op te zoeken. Als ik tegen een beperking aanloop, vraag ik me af wat ik nog wel kan! Ondertussen ben ik daar een expert in geworden. Zo moest ik afscheid nemen van volleybal en mountainbiken, maar wandelen kan ik nog wel. En dat doe ik dan ook graag. Ik ben graag buiten in de natuur en na een wandeling is mijn hoofd weer leeg. Een bijkomend voordeel van regelmatig wandelen is dat mijn bloedsuikerwaarden nu veel constanter zijn. Een mooie win-win situatie.

Waar word ik blij van?

Zoals gezegd, ben ik graag buiten in de natuur. Dat kan een dagje rommelen in de tuin zijn tot lange wandeltochten maken. Ik word er blij van om inspirerende mensen te ontmoeten, kennis te vergaren en te delen en culturele uitjes zoals musea, stad, bioscoop en theater. Ook stel ik graag doelen voor mezelf en werk daar naartoe. Het euforische gevoel als je dat doel hebt behaald! Maar ook muziek luisteren of er keihard op dansen. Kanoën of varen. Lezen.

Wat zijn mijn drijfveren?

Het is geweldig om mensen te begeleiden bij het ontwikkelen van een betere leefstijl. Ik geloof er heilig in dat door het aanpassen van je leefstijl het mogelijk is om bijvoorbeeld minder afhankelijk te worden van medicijnen. Ik heb het zelf ondervonden en het is wetenschappelijk aangetoond dat mensen met een diagnose als bijvoorbeeld diabetes type 2 baat hebben bij het aanpassen van hun leefstijl. 

Ik weet wat het is om te leven met een fysieke beperking. Door mijn ervaring en mijn opleiding tot vitaliteitscoach kan ik mensen helpen te ervaren wat er nog wel mogelijk is. Je leven kan echt leuker en lichter worden!