Siliconen maatwerk

Siliconen, een prachtig materiaal!

Voor het maken van al onze siliconen maatwerkoplossingen gebruiken we hoogwaardige siliconen. Siliconen zijn goed bestand tegen hoge en lage temperaturen en UV-bestendig. Het materiaal is huidvriendelijk, hygiënisch en het neemt geen zweet of bacteriën op. Bovendien is het makkelijk te onderhouden en perfect te bewerken, zodat we je hulpmiddel precies op maat kunnen maken.

Ook het draagcomfort is een groot voordeel van siliconen. Als je een vingerprothese of teenprothese draagt, dan blijft de bewegingsvrijheid van je andere vingers of tenen ongestoord. Bovendien beschermt een siliconen prothese de gevoelige huid van je stomp. 

Siliconen prothese ter vervanging van hand of vinger(s)

Je gebruikt je handen de hele dag. Denk er maar eens over na, wat je met je handen doet: grijpen, vastpakken, gebaren, voelen, strelen, enzovoorts. Sterker nog, men beweert dat handen iets kunnen zeggen over iemands persoonlijkheid. Geen wonder dat het flinke impact kan hebben als je (een deel van) je hand moet missen.

Een siliconen prothese een mooie, natuurlijk uitziende oplossing voor het ontbreken van vingers of (een deel van) je hand. Als iemand een siliconen vingerprothese draagt, valt dit vaak niet eens op. Een prothese wordt zo levensecht mogelijk nagemaakt. Het dragen van een siliconen prothese kan helpen bij de acceptatie van het ontbreken van een ledemaat.
Een siliconen handprothese of vingerprothese is niet alleen een cosmetische oplossing. De prothese helpt je aangedane hand namelijk ook met grijpen, vasthouden of oppakken, doordat deze als tegengewicht of ondersteuning werkt.

Siliconen maatwerk voor je been, voet of tenen

Uiteraard kunnen we ook een prothese maken ter vervanging van ontbrekende delen van je voet. Wat je je misschien niet realiseert, is dat je dankzij een siliconen voetprothese vaak weer gewone schoenen kunt dragen in plaats van orthopedische schoenen. 

ProReva - siliconen maatwerk overtrek voet amputatie

Afwerking beenprothese of armprothese

Voor de afwerking van je been- of armprothese kunnen we ook een siliconen beschermhoes maken; een perfecte kopie van je gezonde arm of been. Helaas wordt deze vorm van afwerking (cosmetiek) niet vergoed door de zorgverzekeraar. Je instrumentmaker kan je vertellen wat de voor- en nadelen zijn, of je prothese geschikt is voor een dergelijke beschermhoes en wat de kosten zijn.