Direct Socket

Direct Socket – prothese in één dag

Direct Socket is nieuwe kokeroplossing die we in kunnen zetten. Deze nieuwe manier om een prothesekoker te maken, is toepasbaar bij een amputatie van het onderbeen (transtibiaal) als bij een bovenbeenamputatie (transfemoraal). De koker wordt direct om de stomp gevormd. Op onderstaand filmpje kun je zien hoe deze koker wordt gemaakt:

Voordelen van Direct Socket

Een groot voordeel is dat je prothesekoker binnen een paar uur klaar is. Je hebt maar één afspraak nodig om een volledig op maat gemaakte prothese te krijgen. Aan het einde van je afspraak kun je direct op je nieuwe prothese naar buiten lopen. De koker is van hoge kwaliteit en biedt een perfecte pasvorm. Met name bij bovenbeenamputaties is de lengte van de koker een groot voordeel. De rand van een traditionele koker kan bij een bovenbeenamputatie soms in de weg zitten bij hurken, zitten of fietsen. Direct Socket kokers zijn een stuk korter en worden aan de bovenkant wordt afgewerkt met een zachte rand. Daarom zit deze koker vaak een stuk comfortabeler dan een traditionele koker.

Meer weten over Direct Socket?

Wil je weten of Direct Socket voor jou een goede oplossing is? Bespreek het met je instrumentmaker of neem contact met ons op voor een vrijblijvende afspraak met een prothesespecialist van ProReva in Apeldoorn, Hilversum of Zwolle. Een adviesgesprek of second opinion is bij ons altijd gratis en vrijblijvend.