Lingerie en badmode

 

Ruime keuze in lingerie en badmode

Na een borstoperatie word je geconfronteerd met ingrijpende veranderingen en littekens aan je lichaam. We begrijpen de impact hiervan heel goed. Mooie lingerie kan je helpen om je toch op en top vrouw te blijven voelen. Dat kan ook wanneer je een borstprothese draagt. Je verdient het om je aantrekkelijk en zelfverzekerd te voelen. Of je nu een borstprothese draagt of niet!

Prothesebeha’s zijn verkrijgbaar in vele maten, merken en materialen. Met en zonder beugel. Je arts of mammacare verpleegkundige zal je meestal adviseren om de eerste twee jaar een beha zonder beugel te dragen.

Ruim assortiment

Er is een steeds ruimere keuze in mooie en modieuze aangepaste lingerie. ProReva heeft een collectie lingerie en badmode op voorraad. Kun je niet kiezen uit de voorraad? Dan kunnen we je maat, kleur of model altijd bestellen bij onze leveranciers. Bekijk de actuele collectie van onze leveranciers op hun website. ProReva werkt samen met de volgende gespecialiseerde merken:

Verschil tussen een normale beha en een prothesebeha

Hoewel de prothesebeha’s steeds meer lijken op de beha’s van de bekende merken, is er wel een verschil met normale lingerie.

Een prothesebeha wordt gemaakt van extra zacht materiaal, dat vriendelijker is voor je huid. De schouderbanden zijn wat breder, dit biedt meer draagcomfort. Een prothesebeha sluit wat hoger aan dan een normale beha en is aan de zijkant wat breder. Zo blijft alles goed zitten en heb je geen inkijk.

Nog een verschil is, dat een prothesebeha een hoesje aan de binnenkant van de cup heeft voor je borst- of deelprothese. Als het nodig is, kunnen we uw eigen beha voorzien van een hoesje of een andere aanpassing doen.

Waar moet je op letten bij het kopen van een prothesebeha?

Als je een beha nodig hebt om je prothese te dragen, moet zo’n beha wel goed zitten. Niet in de laatste plaats omdat een prothesebeha best prijzig kan zijn. Er zijn een paar punten waar je goed op moet letten. Onze mammacare-specialisten helpen je uiteraard om de beste keuze te maken.

Kies de juiste cupmaat. Ga daarbij uit van de maat van je gezonde borst. En laat je maat regelmatig controleren. Door hormonen of medicijnen kan je cupmaat groter of kleiner worden.

Het rugpand moet evenwijdig zitten aan de onderkant van de cups. Zorg dat de omtrekmaat klopt: voldoende strak, maar zonder dat het spant. Wist je dat de omtrekmaat meer ondersteuning geeft dan de bandjes?

Voorkom dat de beha wrijving geeft op de plek waar de borst is geamputeerd of waar de okselklieren verwijderd zijn. De beha mag dus niet te hoog komen, maar ook niet te laag.