De voordelen van ProReva

Uw wensen staan centraal

Hoogstaande kwaliteit

Persoonlijke aandacht

Specialistische kennis

Ruim 45 jaar ervaring

Redressiehelm aanmeten

Als tijdens het eerste consult blijkt dat een redressiehelm een goede oplossing is voor je baby, dan kunnen we tijdens dat consult direct een redressiehelm aanmeten.

Het bepalen van de juiste maat om een orthopedisch hulpmiddel te maken kan op veel manieren. Bij ProReva gebruiken we hiervoor gips of een 3D scanner.

Gipsafdruk

Voor het aanmeten van een redressiehelm maken we meestal een gipsafdruk van het hoofdje van je kindje. Dat gaat als volgt in zijn werk. Eerst wordt er een laagje plastic folie om het hoofdje van je kindje gewikkeld. Hierop wordt gemarkeerd waar de oortjes en de neus zitten. Vervolgens wikkelen we gipsverband om het hoofdje. In korte tijd hardt het gips uit en wordt het voorzichtig met een gipsschaar losgeknipt. De gipsafdruk wordt vervolgens volgegoten met vloeibaar gips. Het gips moet daarna drogen en uitharden. De orthopedisch technicus past het gipsmodel aan door het bij te schaven of te verdikken waar dat nodig is. Het uiteindelijke gipsmodel gebruiken we om de redressiehelm voor je kindje te maken.

3D techniek

Het is steeds vaker mogelijk om een redressiehelm aan te meten met behulp van 3D techniek. Als we kiezen voor het maken van een scan krijgt je kindje een soort mutsje op waarop stickertjes worden geplakt. Dit zijn de ijkpunten voor de scanopname. Met een 3D scanner wordt een digitale opname van het hoofdje gemaakt. Deze opname wordt digitaal bewerkt op de computer. Vervolgens wordt van het bewerkte bestand een 3D model geprint. Dit 3D geprinte model vormt de basis voor de redressiehelm voor je kindje.

Of we nu maatnemen met behulp van gips of de 3D scanner, je kindje krijgt altijd een perfect op maat gemaakte redressiehelm bij ProReva.

Het maken van een redressiehelm is individueel maatwerk. Je kunt voor de uitvoering kiezen uit diverse printjes, een kleur voor de voering en er zijn diverse kleuren klittenbandsluitingen mogelijk. Wij streven ernaar om twee weken na het aanmeten de helm te passen en af te leveren. Tijdens het passen van de helm worden zo nodig kleine aanpassingen gedaan.

Nieuws van ProReva

Geen plastic draagtassen meer bij ProReva

24-08-2021 ProReva is gestopt met het verstrekken van plastic tassen. Als u een hulpmiddel af komt halen bij ProReva en u stelt er prijs op om dit mee te nemen in een draagtas, dan verzoeken wij u zelf een tas…

Lees dit nieuwsbericht

Toegankelijkheid mindervaliden parkeerplaats Harderwijk

04-08-2021 Bij onze vestiging in Harderwijk aan het Kruithuis 2a heeft de gemeente Harderwijk een mindervaliden parkeerplaats aangelegd. We vinden het heel fijn dat deze parkeerplek beschikbaar is voor onze klanten die slecht ter been zijn. Toch ging er iets…

Lees dit nieuwsbericht

AANGEPAST GAMEN

Ties Klok, kinderfysiotherapeut bij Klimmendaal houdt ProReva op de hoogte van de ontwikkelingen op het gebied van aangepast gamen. Mogelijk heb je Ties gezien in het nieuws of op social media, of gehoord op de radio? Hij verkondigt waar hij…

Lees dit nieuwsbericht