De voordelen van ProReva

Uw wensen staan centraal

Hoogstaande kwaliteit

Persoonlijke aandacht

Specialistische kennis

Ruim 45 jaar ervaring

Redressiehelm aanmeten

Als tijdens het eerste consult blijkt dat een redressiehelm een goede oplossing is voor je baby, dan kunnen we tijdens dat consult direct een redressiehelm aanmeten.

Het bepalen van de juiste maat om een orthopedisch hulpmiddel te maken kan op veel manieren. Bij ProReva gebruiken we hiervoor gips of een 3D scanner.

Gipsafdruk

Voor het aanmeten van een redressiehelm maken we meestal een gipsafdruk van het hoofdje van je kindje. Dat gaat als volgt in zijn werk. Eerst wordt er een laagje plastic folie om het hoofdje van je kindje gewikkeld. Hierop wordt gemarkeerd waar de oortjes en de neus zitten. Vervolgens wikkelen we gipsverband om het hoofdje. In korte tijd hardt het gips uit en wordt het voorzichtig met een gipsschaar losgeknipt. De gipsafdruk wordt vervolgens volgegoten met vloeibaar gips. Het gips moet daarna drogen en uitharden. De orthopedisch technicus past het gipsmodel aan door het bij te schaven of te verdikken waar dat nodig is. Het uiteindelijke gipsmodel gebruiken we om de redressiehelm voor je kindje te maken.

3D techniek

Het is steeds vaker mogelijk om een redressiehelm aan te meten met behulp van 3D techniek. Als we kiezen voor het maken van een scan krijgt je kindje een soort mutsje op waarop stickertjes worden geplakt. Dit zijn de ijkpunten voor de scanopname. Met een 3D scanner wordt een digitale opname van het hoofdje gemaakt. Deze opname wordt digitaal bewerkt op de computer. Vervolgens wordt van het bewerkte bestand een 3D model geprint. Dit 3D geprinte model vormt de basis voor de redressiehelm voor je kindje.

Of we nu maatnemen met behulp van gips of de 3D scanner, je kindje krijgt altijd een perfect op maat gemaakte redressiehelm bij ProReva.

Het maken van een redressiehelm is individueel maatwerk. Je kunt voor de uitvoering kiezen uit diverse printjes, een kleur voor de voering en er zijn diverse kleuren klittenbandsluitingen mogelijk. Wij streven ernaar om twee weken na het aanmeten de helm te passen en af te leveren. Tijdens het passen van de helm worden zo nodig kleine aanpassingen gedaan.

Nieuws van ProReva

Spreekuren ProReva Noord Veluwe

20-04-2021 ProReva is actief met diverse spreekuren in de regio Noord Veluwe. Klanten in deze regio kunnen vanaf 23 april 2021 terecht bij ProReva in Harderwijk of Nunspeet. Vanaf die datum zijn wij niet langer actief in Putten (Woonzorgcentrum De…

Lees dit nieuwsbericht

ICT update ProReva

ProReva voert vanaf donderdag 8 april vanaf 17.00 uur een grootschalige ICT-update uit. We streven ernaar om maandag 12 april weer volledig operationeel te zijn. Tijdens de verhuizing van onze server-data en software-updates blijven onze agenda’s zoveel mogelijk beschikbaar, maar…

Lees dit nieuwsbericht

AANGEPASTE OPENINGSTIJDEN

Rond de feestdagen in april en mei hanteert ProReva enkele aangepaste openingstijden. Houdt u er rekening mee dat we op enkele dagen gesloten zijn? Reguliere openingstijden Onze reguliere openingstijden zijn van maandag tot en met vrijdag van 8.00-12.15 uur en…

Lees dit nieuwsbericht