De voordelen van ProReva

Uw wensen staan centraal

Hoogstaande kwaliteit

Persoonlijke aandacht

Specialistische kennis

Ruim 45 jaar ervaring

Afwijkende schedelvormen

Verschillende schedelvorm afwijkingen

Er kan sprake zijn van een afwijkende schedelvorm, zoals scheefgroei of een afgeplat hoofd. Deze afvlakkingen ontstaan vaak door een voorkeurshouding. Soms is de voorkeurshouding al in de baarmoeder aanwezig. Als gevolg van een voorkeurshouding wordt de schedel op één plek belast. De belaste zijde kan dan afvlakken. Er zijn verschillende schedelvorm afwijkingen. We leggen de verschillen hieronder uit.

Plagiocefalie

Plagiocefalie is een asymmetrische schedelvorm, soms ook met asymmetrie in het gezicht en een asymmetrische stand van de oren.

Brachycefalie

Brachycefalie is een symmetrische afvlakking van het achterhoofd met een zichtbare verbreding van de schedel.

plagiocefalie-brachycefalie

Craniosynostose

Een afwijkende schedelvorm kan ook ontstaan door het vroegtijdig dichtgroeien van de schedelnaden (craniosynostose). De schedel van je kindje heeft meerdere schedelnaden. Afhankelijk van de naad die te vroeg gesloten is, kunnen verschillende schedelvorm-afwijkingen ontstaan. 

verschillende-soorten-schedelafwijkingen

Op de website van het Radboud umc kun je teruglezen hoe de diagnose en behandeling van craniosynostose verloopt. Er zijn ook ouders die hun ervaring delen. Lees bijvoorbeeld het verhaal van Matz.
Als er sprake is van craniosynostose, zal de neurochirurg er in veel gevallen voor kiezen om je kindje te opereren. Het team kinderneurochirugie van het Radboud umc en de orthopedisch technologen van ProReva werken nauw samen als in het nazorgtraject een redressiehelm wordt geadviseerd. 

Onze werkwijze

Als je kindje een redressiehelmhelm moet dragen is de zorg voor je kindje in goede handen bij het helmenteam van ProReva. Ons helmenteam bestaat uit ervaren specialisten. Tijdens de hele behandeling houden we goed in de gaten of alles naar wens verloopt. Hiervoor plannen we regelmatig een controleafspraak. En mocht je tussendoor vragen hebben, dan kun je ons altijd bellen.

Intake

Tijdens je eerste afspraak met je kindje beoordelen we of een redressiehelm (of babyhelm) noodzakelijk is. Je krijgt hierover altijd eerlijk advies. Tijdens je afspraak is er alle ruimte om vragen te stellen. We onderzoeken je kindje en als de fysiotherapeut een PCM-meting heeft gedaan, bespreken we die met je. Met een PCM-meting wordt de vorm van de schedel vastgelegd.

Nieuws van ProReva

Spreekuren ProReva Noord Veluwe

20-04-2021 ProReva is actief met diverse spreekuren in de regio Noord Veluwe. Klanten in deze regio kunnen vanaf 23 april 2021 terecht bij ProReva in Harderwijk of Nunspeet. Vanaf die datum zijn wij niet langer actief in Putten (Woonzorgcentrum De…

Lees dit nieuwsbericht

ICT update ProReva

ProReva voert vanaf donderdag 8 april vanaf 17.00 uur een grootschalige ICT-update uit. We streven ernaar om maandag 12 april weer volledig operationeel te zijn. Tijdens de verhuizing van onze server-data en software-updates blijven onze agenda’s zoveel mogelijk beschikbaar, maar…

Lees dit nieuwsbericht

AANGEPASTE OPENINGSTIJDEN

Rond de feestdagen in april en mei hanteert ProReva enkele aangepaste openingstijden. Houdt u er rekening mee dat we op enkele dagen gesloten zijn? Reguliere openingstijden Onze reguliere openingstijden zijn van maandag tot en met vrijdag van 8.00-12.15 uur en…

Lees dit nieuwsbericht