De voordelen van ProReva

Uw wensen staan centraal

Hoogstaande kwaliteit

Persoonlijke aandacht

Specialistische kennis

Ruim 45 jaar ervaring

Afwijkende schedelvormen

Verschillende schedelvorm afwijkingen

Er kan sprake zijn van een afwijkende schedelvorm, zoals scheefgroei of een afgeplat hoofd. Deze afvlakkingen ontstaan vaak door een voorkeurshouding. Soms is de voorkeurshouding al in de baarmoeder aanwezig. Als gevolg van een voorkeurshouding wordt de schedel op één plek belast. De belaste zijde kan dan afvlakken. Er zijn verschillende schedelvorm afwijkingen. We leggen de verschillen hieronder uit.

Plagiocefalie

Plagiocefalie is een asymmetrische schedelvorm, soms ook met asymmetrie in het gezicht en een asymmetrische stand van de oren.

Brachycefalie

Brachycefalie is een symmetrische afvlakking van het achterhoofd met een zichtbare verbreding van de schedel.

plagiocefalie-brachycefalie

Craniosynostose

Een afwijkende schedelvorm kan ook ontstaan door het vroegtijdig dichtgroeien van de schedelnaden (craniosynostose). De schedel van je kindje heeft meerdere schedelnaden. Afhankelijk van de naad die te vroeg gesloten is, kunnen verschillende schedelvorm-afwijkingen ontstaan. 

verschillende-soorten-schedelafwijkingen

Op de website van het Radboud umc kun je teruglezen hoe de diagnose en behandeling van craniosynostose verloopt. Er zijn ook ouders die hun ervaring delen. Lees bijvoorbeeld het verhaal van Matz.
Als er sprake is van craniosynostose, zal de neurochirurg er in veel gevallen voor kiezen om je kindje te opereren. Het team kinderneurochirugie van het Radboud umc en de orthopedisch technologen van ProReva werken nauw samen als in het nazorgtraject een redressiehelm wordt geadviseerd. 

Onze werkwijze

Als je kindje een redressiehelmhelm moet dragen is de zorg voor je kindje in goede handen bij het helmenteam van ProReva. Ons helmenteam bestaat uit ervaren specialisten. Tijdens de hele behandeling houden we goed in de gaten of alles naar wens verloopt. Hiervoor plannen we regelmatig een controleafspraak. En mocht je tussendoor vragen hebben, dan kun je ons altijd bellen.

Intake

Tijdens je eerste afspraak met je kindje beoordelen we of een redressiehelm (of babyhelm) noodzakelijk is. Je krijgt hierover altijd eerlijk advies. Tijdens je afspraak is er alle ruimte om vragen te stellen. We onderzoeken je kindje en als de fysiotherapeut een PCM-meting heeft gedaan, bespreken we die met je. Met een PCM-meting wordt de vorm van de schedel vastgelegd.

Nieuws van ProReva

Geen plastic draagtassen meer bij ProReva

24-08-2021 ProReva is gestopt met het verstrekken van plastic tassen. Als u een hulpmiddel af komt halen bij ProReva en u stelt er prijs op om dit mee te nemen in een draagtas, dan verzoeken wij u zelf een tas…

Lees dit nieuwsbericht

Toegankelijkheid mindervaliden parkeerplaats Harderwijk

04-08-2021 Bij onze vestiging in Harderwijk aan het Kruithuis 2a heeft de gemeente Harderwijk een mindervaliden parkeerplaats aangelegd. We vinden het heel fijn dat deze parkeerplek beschikbaar is voor onze klanten die slecht ter been zijn. Toch ging er iets…

Lees dit nieuwsbericht

AANGEPAST GAMEN

Ties Klok, kinderfysiotherapeut bij Klimmendaal houdt ProReva op de hoogte van de ontwikkelingen op het gebied van aangepast gamen. Mogelijk heb je Ties gezien in het nieuws of op social media, of gehoord op de radio? Hij verkondigt waar hij…

Lees dit nieuwsbericht