De voordelen van ProReva

Uw wensen staan centraal

Hoogstaande kwaliteit

Persoonlijke aandacht

Specialistische kennis

Ruim 45 jaar ervaring

Afwijkende schedelvormen

Verschillende schedelvorm afwijkingen

Er kan sprake zijn van een afwijkende schedelvorm, zoals scheefgroei of een afgeplat hoofd. Deze afvlakkingen ontstaan vaak door een voorkeurshouding. Soms is de voorkeurshouding al in de baarmoeder aanwezig. Als gevolg van een voorkeurshouding wordt de schedel op één plek belast. De belaste zijde kan dan afvlakken. Er zijn verschillende schedelvorm afwijkingen. We leggen de verschillen hieronder uit.

Plagiocefalie

Plagiocefalie is een asymmetrische schedelvorm, soms ook met asymmetrie in het gezicht en een asymmetrische stand van de oren.

Brachycefalie

Brachycefalie is een symmetrische afvlakking van het achterhoofd met een zichtbare verbreding van de schedel.

plagiocefalie-brachycefalie

Craniosynostose

Een afwijkende schedelvorm kan ook ontstaan door het vroegtijdig dichtgroeien van de schedelnaden (craniosynostose). De schedel van je kindje heeft meerdere schedelnaden. Afhankelijk van de naad die te vroeg gesloten is, kunnen verschillende schedelvorm-afwijkingen ontstaan. 

verschillende-soorten-schedelafwijkingen

Op de website van het Radboud umc kun je teruglezen hoe de diagnose en behandeling van craniosynostose verloopt. Er zijn ook ouders die hun ervaring delen. Lees bijvoorbeeld het verhaal van Matz.
Als er sprake is van craniosynostose, zal de neurochirurg er in veel gevallen voor kiezen om je kindje te opereren. Het team kinderneurochirugie van het Radboud umc en de orthopedisch technologen van ProReva werken nauw samen als in het nazorgtraject een redressiehelm wordt geadviseerd. 

Onze werkwijze

Als je kindje een redressiehelmhelm moet dragen is de zorg voor je kindje in goede handen bij het helmenteam van ProReva. Ons helmenteam bestaat uit ervaren specialisten. Tijdens de hele behandeling houden we goed in de gaten of alles naar wens verloopt. Hiervoor plannen we regelmatig een controleafspraak. En mocht je tussendoor vragen hebben, dan kun je ons altijd bellen.

Intake

Tijdens je eerste afspraak met je kindje beoordelen we of een redressiehelm (of babyhelm) noodzakelijk is. Je krijgt hierover altijd eerlijk advies. Tijdens je afspraak is er alle ruimte om vragen te stellen. We onderzoeken je kindje en als de fysiotherapeut een PCM-meting heeft gedaan, bespreken we die met je. Met een PCM-meting wordt de vorm van de schedel vastgelegd.

Nieuws van ProReva

Redressiehelm voor Luuk

Ramon en Nadesja kozen voor een redressiehelm voor Luuk. Hun verhaal is ook te beluisteren in de podcast van NicuTalk. Podcasts host Mathilde Keij vroeg ouders naar hun ervaring in deze uur durende aflevering. In januari 2021 werd hun zoontje…

Lees dit nieuwsbericht

Ladies Night in Amersfoort

11-10-2021 Voor vrouwen die op zoek zijn naar een goed alternatief voor hun borstprothese, organiseert ProReva in Amersfoort i.s.m. Proud Breast en Bratelle op 19 oktober a.s. een Proud Breast Ladies Night. Vrouwen kunnen tijdens de Ladies Night tussen 19.00-21.00…

Lees dit nieuwsbericht

EVO’s bij neurologische aandoeningen

30-09-2021 WELKOM Ottobock, ProReva en SMC Flevoland organiseren op 4 november a.s. een vakinhoudelijke nascholing voor fysiotherapeuten en medisch specialisten. De focus ligt op de juiste keuze in EVO’s bij neurologische aandoeningen. Donderdag 4 november 202115.00-18.00 uurSport Medisch Centrum FlevolandDe…

Lees dit nieuwsbericht