De voordelen van ProReva

Uw wensen staan centraal

Hoogstaande kwaliteit

Persoonlijke aandacht

Specialistische kennis

Ruim 45 jaar ervaring

Afwijkende schedelvormen

Verschillende schedelvorm afwijkingen

Afwijkende schedelvormen, zoals scheefgroei, een afgeplat hoofd en afvlakkingen ontstaan vaak door een voorkeurshouding. Soms is de voorkeurshouding al in de baarmoeder aanwezig! Als gevolg van een voorkeurshouding wordt de schedel eenzijdig belast. Daardoor kan de zijde die het meest wordt belast dan afvlakken. Er zijn verschillende schedelvorm afwijkingen. We leggen de verschillen hieronder uit.

Plagiocefalie

Plagiocefalie is een asymmetrische schedelvorm, soms ook met asymmetrie in het gezicht en een asymmetrische stand van de oren.

Brachycefalie

Brachycefalie is een symmetrische afvlakking van het achterhoofd met een zichtbare verbreding van de schedel.

plagiocefalie-brachycefalie

Craniosynostose

Soms ontstaat een afwijkende schedelvorm door het vroegtijdig dichtgroeien van de schedelnaden (craniosynostose). De schedelvormafwijking die ontstaat is afhankelijk van de naad die te vroeg gesloten is. 

verschillende-soorten-schedelafwijkingen

Hoe het traject van diagnose en behandeling van craniosynostose verloopt , kun je teruglezen op de website van het Radboud umc of lees het verhaal van Matz. In veel gevallen zal de neurochirurg ervoor kiezen om je kindje te opereren. Het team kinderneurochirugie van het Radboud umc en de orthopedisch technologogen van ProReva werken nauw samen als in het nazorgtraject een redressiehelm noodzakelijk is. 

Onze werkwijze

De zorg voor je kindje is in goede handen bij het ervaren helmenteam van ProReva als er bij je kindje sprake van een schedelafwijking. Ons helmenteam bestaat uit orthopedisch technologen en productiemedewerkers. Als het nodig is, wordt ook een arts ingezet. We overleggen ook met de kinderfysiotherapeut. 

Intake

Tijdens de eerste afspraak van jou en je kindje beoordelen we of een redressiehelm (of babyhelm) noodzakelijk is. Tijdens het gesprek is er alle ruimte voor vragen. Je kindje wordt onderzocht en we doen een PCM-meting. Met een PCM-meting wordt de vorm van de schedel vastgelegd.

Nieuws van ProReva

Maatregelen coronavirus

update 21-10-2020 Afspraken en spreekuren Alle vestigingen van ProReva zijn geopend voor afspraken en spreekuren. We houden ons aan de landelijke richtlijnen die het RIVM voorschrijft. Wij vragen wij klanten van 13 jaar en ouder dan ook een mondkapje te…

Lees dit nieuwsbericht

Armprothese voor fitness

ProReva maakte een armprothese voor fitness voor Fred. Fred verloor door een ongeluk op het werk zijn linkerhand. In het dagelijks leven gebruikt hij de iLimb, een myo-elektrische hand. Voor zijn werk gebruikt hij een haakprothese. Inmiddels is hij behoorlijk…

Lees dit nieuwsbericht

Vermoeide benenspreekuur

Inloopspreekuur UMC 14, 15 en 17 september Deze week kunnen medewerkers van het UMC langskomen voor vrijblijvend professioneel advies of om compressiekousen aan te laten meten tijdens het Vermoeide Benenspreekuur. Het inloopspreekuur is een initiatief van ProReva & Bauerfeind i.s.m….

Lees dit nieuwsbericht