De voordelen van ProReva

Uw wensen staan centraal

Hoogstaande kwaliteit

Persoonlijke aandacht

Specialistische kennis

Ruim 40 jaar ervaring

Afwijkende schedelvormen

Verschillende schedelvorm afwijkingen

Er bestaan verschillende schedelvorm afwijkingen. Afwijkende schedelvormen, zoals scheefgroei, een afgeplat hoofd en afvlakkingen, ontstaan vaak door een voorkeurshouding. Soms is de voorkeurshouding al in de baarmoeder aanwezig! Door een voorkeurshouding wordt de schedel eenzijdig belast. De zijde die het meest wordt belast kan dan afvlakken.

Plagiocefalie:

Asymmetrische schedelvorm, soms ook met asymmetrie in het gezicht en een asymmetrische stand van de oren.

Brachycefalie:

Symmetrische afvlakking van het achterhoofd met een zichtbare verbreding van de schedel.

plagiocefalie-brachycefalie

Craniosynostose:

In enkele gevallen ontstaat een afwijkende schedelvorm door het vroegtijdig dichtgroeien van de schedelnaden (craniosynostose). Hierdoor ontstaan verschillende schedelvormafwijkingen, afhankelijk van de naad die te vroeg gesloten is. Veelal is dan eerst chirurgisch ingrijpen noodzakelijk. Hiervoor hebben wij een nauw samenwerkingsverband met de afdeling neurochirurgie van het Radboudziekenhuis in Nijmegen. In een aantal gevallen kan er daarna helmtherapie worden toegepast.

verschillende-soorten-schedelafwijkingen

Onze werkwijze

Is er bij uw baby sprake van schedelafwijking, dan is de zorg in goede handen bij het ervaren helmenteam van ProReva. Dit team bestaat uit orthopedisch technologen en productiemedewerkers. Als het nodig is, wordt ook een arts ingezet.

We nodigen u en uw kindje uit voor een eerste consult, waarin we beoordelen of een redressiehelm voor uw baby noodzakelijk is. Naast een gesprek, waarin  alle ruimte is voor vragen, wordt uw baby onderzocht. Ook verrichten we een PCM-meting, waarmee we vorm van de schedel vastleggen.

Nieuws van ProReva

Podologie bij ProReva

Wat is een registerpodoloog? Een registerpodoloog herkent en behandelt voetklachten of houdingsklachten die te maken hebben met de stand van de voeten. Daarnaast heeft zij specialistische kennis van (risico’s bij) de kindervoet in de groei. De titel podoloog is niet…

Lees dit nieuwsbericht

Verbouwing bij ProReva in Apeldoorn

  Van 2 tot en met 20 september zijn we bezig met een verbouwing op onze locatie in Apeldoorn. Heeft u in deze periode een afspraak bij ProReva in Apeldoorn?  In dat geval moet u rekening houden met enige bouw-overlast….

Lees dit nieuwsbericht

Verhuizing spreekuur steunkousen ProReva Apeldoorn naar Arnhemseweg 11

ProReva Apeldoorn heeft nu nog twee adressen aan de Arnhemseweg in Apeldoorn. De hoofdlocatie van ProReva Apeldoorn bevindt zich op nummer 11; de spreekuren voor steunkousen en mammacare vinden nu nog plaats op nummer 34K. Dit gaat veranderen. De spreekuurlocatie…

Lees dit nieuwsbericht