De voordelen van ProReva

Uw wensen staan centraal

Hoogstaande kwaliteit

Persoonlijke aandacht

Specialistische kennis

Ruim 40 jaar ervaring

Afwijkende schedelvormen

Verschillende schedelvorm afwijkingen

Er bestaan verschillende schedelvorm afwijkingen. Afwijkende schedelvormen, zoals scheefgroei, een afgeplat hoofd en afvlakkingen, ontstaan vaak door een voorkeurshouding. Soms is de voorkeurshouding al in de baarmoeder aanwezig! Door een voorkeurshouding wordt de schedel eenzijdig belast. De zijde die het meest wordt belast kan dan afvlakken.

Plagiocefalie:

Asymmetrische schedelvorm, soms ook met asymmetrie in het gezicht en een asymmetrische stand van de oren.

Brachycefalie:

Symmetrische afvlakking van het achterhoofd met een zichtbare verbreding van de schedel.

plagiocefalie-brachycefalie

Craniosynostose:

In enkele gevallen ontstaat een afwijkende schedelvorm door het vroegtijdig dichtgroeien van de schedelnaden (craniosynostose). Hierdoor ontstaan verschillende schedelvormafwijkingen, afhankelijk van de naad die te vroeg gesloten is. Hoe het traject van diagnose en behandeling verloopt kun je teruglezen op de website van het Radboud umc. In veel gevallen zal de neurochirurg ervoor kiezen om je kindje te opereren. Als helmtherapie tijdens het behandeltraject en/of de nazorgfase noodzakelijk is, werken het team kinder neurochirugie van het Radboud umc en de orthopedisch technologogen van ProReva nauw samen.

verschillende-soorten-schedelafwijkingen

Onze werkwijze

Is er bij je kindje sprake van schedelafwijking, dan is de zorg in goede handen bij het ervaren helmenteam van ProReva. Dit team bestaat uit orthopedisch technologen en productiemedewerkers. Als het nodig is, wordt ook een arts ingezet.

We nodigen jou en je kindje uit voor een eerste afspraak, waarin we beoordelen of een redressiehelm (of babyhelm) noodzakelijk is. Naast een gesprek, waarin  alle ruimte is voor vragen, wordt je kindje onderzocht. Ook verrichten we een PCM-meting, waarmee we vorm van de schedel vastleggen.

Nieuws van ProReva

informatieavond armprothesese-gebruikers

Over vier weken organiseren we i.s.m. Vogellanden, Ottobock, Stel Orthopedie en Korter Maar Krachtig een informatieavond voor armprothese-gebruikers bij Vogellanden in Zwolle. Meer informatie of inschrijven? Klik op deze link voor meer informatie, om onderwerpen te kiezen of om je aan te melden. Inschrijven kan tot 22 januari 2020….

Lees dit nieuwsbericht

Ook in 2020 contracten met alle zorgverzekeraars!

De onderhandelingen met de zorgverzekeraars over de contracten in 2020 zijn achter de rug. ProReva heeft ook in 2020 weer zorgcontracten met alle zorgverzekeraars voor alle orthopedische hulpmiddelen. U kunt dus ook in 2020 terecht op uw vertrouwde adres. Overstappen?…

Lees dit nieuwsbericht

vrijdag 29 november aangepaste openingstijden in Amersfoort en Hilversum

Op vrijdag 29 november 2019 zijn onze vestigingen in Amersfoort en Hilversum vanaf 12.00 uur gesloten in verband met bijscholing. Telefonisch zijn we uiteraard wel bereikbaar. De telefoonlijnen van Amersfoort en Hilversum worden die middag doorgeschakeld naar één van onze…

Lees dit nieuwsbericht