Onze sprekers
Dr. Anton G. Johannesson begon zijn carrière als orthopedisch schoenmaker in IJsland en behaalde zijn certificering als Certified Prosthetist Orthotist (CPO) aan de Universiteit van Jönköping in Zweden. Vervolgens promoveerde hij in de orthopedie aan de Universiteit van Lund, Zweden. Hij leverde aanzienlijke bijdragen aan de prothesetechnologie en -behandeling, was een pionier in de ontwikkeling van Össur's gepatenteerde Rigid Dressing (ORD) en introduceerde het gebruik van postoperatieve siliconen liners als compressietherapie na een transtibiale amputatie.
Daarnaast co-ontwikkelde hij het Direct Socket-systeem, dat wereldwijd wordt toegepast bij zowel boven- als onderbeenamputaties.
Hij neemt u mee in actuele inzichten en trends op het gebied van amputatiezorg, waarbij de nieuwste technologieën en multidisciplinaire samenwerking centraal staan. Hoe leveren wij met de gehele keten de beste zorg voor de prothesegebruiker?
Dr. Jan Paul Frölke is (orthopedisch) traumachirurg en klinisch epidemioloog. Hij studeerde geneeskunde aan de Rijksuniversiteit Utrecht en volgde aanvullende opleidingen aan Harvard University in Boston en de University of California, San Francisco (UCSF). Zijn specialisatie tot (orthopedisch) traumachirurg en klinisch epidemioloog voltooide hij aan het UMC Utrecht, VU Medisch Centrum en de Charité in Berlijn, waarna hij in 2001 promoveerde. Sinds dat jaar is hij werkzaam als (orthopedisch) traumachirurg in het Radboudumc te Nijmegen.
Dr. Frölke heeft honderden mensen met een arm- of beenamputatie uit diverse landen succesvol geholpen om hun mobiliteit en kwaliteit van leven te verbeteren.
Patiënten waarderen hem om zijn deskundigheid en betrokkenheid. Zij beschrijven hem als een "betrokken en vriendelijke arts" en een "superkundige chirurg" die meedenkt met de problematiek die patiënten ervaren.
Hij deelt met u zijn inzichten in het belang van een goede amputatietechniek.
Dr. Ruud Leijendekkers is associate professor en fysiotherapeut bij het Radboudumc (Nijmegen). Hij behaalde zijn masterdiploma aan de Universiteit Utrecht (2016) en promoveerde in 2019 (Radboudumc). Hij verzorgt poliklinische revalidatie van patiënten met een amputatie van de onderste extremiteit, zowel binnen het kokerprotheseprogramma als het botverankerde protheseprogramma. Daarnaast is hij fellow van de academische werkplaats de Protheseacademie. Het fellowship wordt gefinancierd door ZonMw en richt zich op 3 pijlers:
- optimaliseren van de stomp-prothese interface
- onderzoek naar effecten en kosten van prothesezorg
- het ontwikkelen van een plan van aanpak voor een landelijke kwaliteitsregistratie amputatie- en prothesezorg.
In de presentatie zal Ruud zich richten op stepped care, samen beslissen in de prothesezorg en de toevoegde waarde van een landelijke kwaliteitsregistratie amputatie- en prothesezorg.
Aanmelden?
De aanmelding voor de nascholing is gesloten. Wilt u zich nog aanmelden voor deze nascholing? Neem dan contact op met Majella van Montfoort, relatie- en accountmanager. U kunt haar bereiken via onze receptie in Apeldoorn, 055-5430900