Hulpmiddelen

Een orthopedisch hulpmiddel is een hulpmiddel dat je tijdelijk of blijvend draagt ter vervanging of ter ondersteuning van een lichaamsdeel. In de meeste gevallen schrijft een medisch specialist of een huisarts het hulpmiddel voor. In sommige gevallen is een confectiehulpmiddel de beste oplossing, soms is een maatwerkoplossing beter. De specialisten van ProReva stemmen hun advies af op jouw individuele situatie en je persoonlijke wensen en eisen.

 

Wat is een confectiehulpmiddel?

Confectiehulpmiddelen kopen we in. Zulke hulpmiddelen worden gemaakt in een fabriek in grotere hoeveelheden en in meerdere standaardmaten. Confectiehulpmiddelen hebben we daarom meestal in jouw maat op voorraad.

Een confectiehulpmiddel kan een oplossing zijn om tijdelijke lichamelijke klachten of zware belasting te verhelpen of verminderen. Wellicht gebruik je al een confectiehulpmiddel zonder dat je je er bewust van bent. Een voorbeeld is een sportbandage. Zo’n bandage kan helpen bij klachten die alleen optreden bij zware belasting zoals sporten, maar ook bij bezigheden thuis, of op het werk.

Of toch maatwerk?

Vraag je je af of een een confectiehulpmiddel voldoende helpt? Of denk je dat er maatwerk nodig is? Het kan ook zijn dat je het moeilijk vindt om zelf de juiste maat te bepalen. Een bezoekje aan ProReva zorgt voor duidelijkheid. Onze specialisten beantwoorden graag al je vragen. Neem gerust contact met ons op voor een vrijblijvend advies.

ProReva, erkend leverancier

Om voor vergoeding door de zorgverzekeraar in aanmerking te komen, moet het hulpmiddel worden aangemeten door een erkende zorgverlener. De SEMH ziet er op toe dat de zorgverlener zijn vak goed verstaat en bepaalt of een bedrijf in aanmerking komt voor het SEMH certificaat. Hiervoor wordt de leverancier getoetst op regelgeving en kwaliteit. Uit de toetsing moet blijken of de leverancier volledig volgens de gestelde eisen werkt. Nadat een leverancier erkend is, controleert de SEMH jaarlijks opnieuw of het bedrijf nog steeds aan alle regels en eisen voldoet.

ProReva is erkend en gecertificeerd voor de levering van orthopedische hulpmiddelen, Therapeutische Elastische Kousen (TEK) en mammacare (MMC).

Niet onbelangrijk: alleen erkende zorgverleners kunnen de maximale vergoeding bij de zorgverzekering declareren!