De voordelen van ProReva

Uw wensen staan centraal

Hoogstaande kwaliteit

Persoonlijke aandacht

Specialistische kennis

Ruim 45 jaar ervaring

Orthese

Wat is een orthese?

Een orthese wordt ook wel eens een brace of spalk genoemd. Het is een orthopedisch hulpmiddel dat een lichaamsdeel ondersteunt of corrigeert. Het is een ruim begrip. Voorbeelden zijn een duimspalk, een CMC1-brace, een polsspalk, een beenbeugel, een korset of een halskraag. Ook een redressiehelm of sportbrace zijn orthesen. Het zijn allemaal hulpmiddelen ter ondersteuning of correctie van spieren en gewrichten. Kortom, spreekt men over een orthese dan worden daar verschillende hulpmiddelen mee bedoeld.

Hoe werkt een orthese?

Een orthese heeft diverse functies. In het ene geval voorkomt dit hulpmiddel dat er schade aan een lichaamsdeel ontstaat of erger wordt. Soms schrijft een arts een dergelijk hulpmiddel voor na een operatie, verstuiking of botbreuk. Op die manier geneest het lichaamsdeel sneller. Als er een bepaalde spierfunctie is uitgevallen, kan een orthese deze functie opvangen. Ook kan een orthese voorkomen dat botten kromgroeien, net als een beugel bij de orthodontist ervoor zorgt dat je tanden (weer) recht gaan staan.

ProReva, de orthese specialist

Ben je doorverwezen door een arts, fysiotherapeut of medisch specialist, dan ben je bij ProReva aan het goede adres. Ons team van betrokken en ervaren orthopedisch technologen staat voor je klaar.

ProReva levert orthopedisch maatwerk. Dat betekent dat we verder kijken dan alleen maar de functionele oplossing. Er is een breed aanbod, er zijn vele leveranciers en verschillende kwaliteiten. We kennen het aanbod en weten hoe we de beste oplossing voor jou kunnen vinden. Dit doen we door goed met je te bespreken wat je wilt bereiken en wat je persoonlijke situatie is. Maatwerk betekent bij ons ook dat je een ruime keuze hebt, zo kun je bij maatwerk kiezen uit diverse kleuren en motiefjes om je hulpmiddel een persoonlijk tintje te geven!

Nieuws van ProReva

Aangepaste openingstijden

Tijdens de feestdagen heeft ProReva aangepaste openingstijden. Om te voorkomen dat je voor een dichte deur komt te staan hieronder een overzicht van onze openingstijden tussen Pasen en Pinksteren.

Lees dit nieuwsbericht

Redressiehelm voor Luuk

Ramon en Nadesja kozen voor een redressiehelm voor Luuk. Hun verhaal is ook te beluisteren in de podcast van NicuTalk. Podcasts host Mathilde Keij vroeg ouders naar hun ervaring in deze uur durende aflevering. In januari 2021 werd hun zoontje…

Lees dit nieuwsbericht

Ladies Night in Amersfoort

11-10-2021 Voor vrouwen die op zoek zijn naar een goed alternatief voor hun borstprothese, organiseert ProReva in Amersfoort i.s.m. Proud Breast en Bratelle op 19 oktober a.s. een Proud Breast Ladies Night. Vrouwen kunnen tijdens de Ladies Night tussen 19.00-21.00…

Lees dit nieuwsbericht