Bel mij terug

U wilt graag advies over onze oplossingen of een afspraak maken? Vul hieronder uw telefoonnummer in!

  Vestiging:


  De voordelen van ProReva

  Uw wensen staan centraal

  Hoogstaande kwaliteit

  Persoonlijke aandacht

  Specialistische kennis

  Ruim 45 jaar ervaring

  Functionele Electro Stimulatie (FES)

  Een FES-systeem is een innovatief hulpmiddel waarmee het mogelijk is om verlamde of inactieve spieren weer te kunnen bewegen. Dit gebeurt door middel van neurostimulatie, dat houdt in dat je met een stroomimpuls op de zenuw de spier weer activeert. FES staat voor Functionele Elektrische Stimulatie.

  Als je niet gebruikte spieren opnieuw activeert, verbeter je bovendien de bloedsomloop en de beweging van gewrichten. En door te bewegen krijgen je spieren weer een betere conditie.

  Verschillende systemen

  ProReva is leverancier van verschillende FES-systemen:

  We hebben een team van specialisten die speciaal opgeleid zijn om een FES-systeem aan te meten.

  Werking

  Het systeem bestaat uit een manchet dat je rond het onderbeen draagt. Vervolgens worden er elektrodes op de zenuwen geplakt. Tijdens het lopen geeft het systeem heel precies kleine stroomstootjes af aan de zenuwen. Deze prikkels helpen de voetheffers bij het buigen. Hierdoor loop je weer soepeler en veiliger.

  Klapvoet

  Na een CVA of bij MS kampen veel mensen met een klapvoet (dropvoet). Als je een klapvoet hebt, zie je dit terug in de manier waarop je loopt. Je balans is vaak niet goed. En door spierzwakte of een verlamming kun je je voet tijdens het lopen minder goed heffen. Dit beperkt je in het lopen, terwijl bewegen zo goed voor je is. Een FES-systeem kan je helpen om weer soepeler te lopen. Ook kan het gebruik van een FES-systeem je coördinatie en evenwicht verbeteren, waardoor de kans op struikelen of vallen verminderd wordt. Wandelen kost minder energie, omdat je een externe prikkel krijgt. Hierdoor kun je verder lopen.

  Kom ik in aanmerking voor een FES-systeem?

  Een FES-systeem is geschikt voor mensen die lopen met een klapvoet. Deze aandoening wordt veroorzaakt door letsel aan het zenuwstelsel. Daar is vaak sprake van bij de volgende aandoeningen:

  • Multiple Sclerose (MS)
  • Hersenbloeding (CVA)
  • Cerebrale Parese (CP)
  • Incomplete dwarslaesie
  • Traumatisch hersenletsel
  • Insufficiëntie van de voetheffers

  Om te beoordelen of een FES systeem de juiste oplossing is, kun je het best een vrijblijvende afspraak maken met een van onze FES specialisten. Je kunt terecht bij onze vestigingen in Apeldoorn, Hilversum of Zwolle.

  Nieuws van ProReva

  Redressiehelm voor Luuk

  Ramon en Nadesja kozen voor een redressiehelm voor Luuk. Hun verhaal is ook te beluisteren in de podcast van NicuTalk. Podcasts host Mathilde Keij vroeg ouders naar hun ervaring in deze uur durende aflevering. In januari 2021 werd hun zoontje…

  Lees dit nieuwsbericht

  Ladies Night in Amersfoort

  11-10-2021 Voor vrouwen die op zoek zijn naar een goed alternatief voor hun borstprothese, organiseert ProReva in Amersfoort i.s.m. Proud Breast en Bratelle op 19 oktober a.s. een Proud Breast Ladies Night. Vrouwen kunnen tijdens de Ladies Night tussen 19.00-21.00…

  Lees dit nieuwsbericht

  EVO’s bij neurologische aandoeningen

  30-09-2021 WELKOM Ottobock, ProReva en SMC Flevoland organiseren op 4 november a.s. een vakinhoudelijke nascholing voor fysiotherapeuten en medisch specialisten. De focus ligt op de juiste keuze in EVO’s bij neurologische aandoeningen. Donderdag 4 november 202115.00-18.00 uurSport Medisch Centrum FlevolandDe…

  Lees dit nieuwsbericht