De voordelen van ProReva

Uw wensen staan centraal

Hoogstaande kwaliteit

Persoonlijke aandacht

Specialistische kennis

Ruim 45 jaar ervaring

Orthesen voor het bovenlichaam

Bovenste extremiteiten

Met de term bovenste extremiteiten worden de ledematen van het bovenlichaam aangeduid. Dit zijn schouder, bovenarm, onderarm, hand en vingers. Hieronder vindt u enkele voorbeelden van orthesen (spalk of brace) voor deze lichaamsdelen.

Schouder

Schouderorthesen worden ingezet om de schouder te laten rusten of te immobiliseren, bijvoorbeeld na een breuk, ontwrichting of na een operatie. Ze bevorderen het herstel of beschermen het gewricht. Ook bij rotator-cuffletsel of een stijve schouder (frozen shoulder) kun je een schouderorthese inzetten.

Arm

Bij pijn in spieren of gewrichten na blessures of overbelasting, maar ook bij fracturen of na een operatie kunnen orthesen voor de arm acute pijn verlichten en het herstel bevorderen. Een orthese (of brace of bandage) wordt bijvoorbeeld ingezet bij een  tenniselleboog. Ook kan het zijn dat u meer controle over uw armspieren wilt bij bijvoorbeeld een spierziekte of na een CVA. Voorbeelden van orthesen voor de arm en pols zijn:

  • rustspalk
  • Tenniselleboog bandage of brace
  • Epi brace
  • Strekorthese
  • Wilmer elleboog orthese

Hand en vingers

Ook voor hand en vingers kan een spalk of orthese bij verschillende indicaties ingezet worden. Voor het behoud van beweeglijkheid van gewrichten, om contracturen tegen te gaan, of het verbeteren van de functionaliteit van de hand. Soms kan de reden ook hygiëne zijn; het dragen van een spalk kan smet of beschadiging van de huid voorkomen.

Voorbeelden van aandoeningen waar een orthese voor pols of hand ingezet kan worden, zijn peesontsteking, tennisarm of golfarm, triggerfinger, carpaal tunnel syndroom, artrose of mallet finger.

Nieuws van ProReva

Maatregelen coronavirus

update 21-10-2020 Afspraken en spreekuren Alle vestigingen van ProReva zijn geopend voor afspraken en spreekuren. We houden ons aan de landelijke richtlijnen die het RIVM voorschrijft. Wij vragen wij klanten van 13 jaar en ouder dan ook een mondkapje te…

Lees dit nieuwsbericht

Armprothese voor fitness

ProReva maakte een armprothese voor fitness voor Fred. Fred verloor door een ongeluk op het werk zijn linkerhand. In het dagelijks leven gebruikt hij de iLimb, een myo-elektrische hand. Voor zijn werk gebruikt hij een haakprothese. Inmiddels is hij behoorlijk…

Lees dit nieuwsbericht

Vermoeide benenspreekuur

Inloopspreekuur UMC 14, 15 en 17 september Deze week kunnen medewerkers van het UMC langskomen voor vrijblijvend professioneel advies of om compressiekousen aan te laten meten tijdens het Vermoeide Benenspreekuur. Het inloopspreekuur is een initiatief van ProReva & Bauerfeind i.s.m….

Lees dit nieuwsbericht