De voordelen van ProReva

Uw wensen staan centraal

Hoogstaande kwaliteit

Persoonlijke aandacht

Specialistische kennis

Ruim 45 jaar ervaring

Orthesen voor het bovenlichaam

Bovenste extremiteiten

Met de term bovenste extremiteiten worden de ledematen van het bovenlichaam aangeduid. Dit zijn schouder, bovenarm, onderarm, hand en vingers. Hieronder vindt u enkele voorbeelden van orthesen (spalk of brace) voor deze lichaamsdelen.

Schouder

Schouderorthesen worden ingezet om de schouder te laten rusten of te immobiliseren, bijvoorbeeld na een breuk, ontwrichting of na een operatie. Ze bevorderen het herstel of beschermen het gewricht. Ook bij rotator-cuffletsel of een stijve schouder (frozen shoulder) kun je een schouderorthese inzetten.

Arm

Bij pijn in spieren of gewrichten na blessures of overbelasting, maar ook bij fracturen of na een operatie kunnen orthesen voor de arm acute pijn verlichten en het herstel bevorderen. Een orthese (of brace of bandage) wordt bijvoorbeeld ingezet bij een  tenniselleboog. Ook kan het zijn dat u meer controle over uw armspieren wilt bij bijvoorbeeld een spierziekte of na een CVA. Voorbeelden van orthesen voor de arm en pols zijn:

  • rustspalk
  • Tenniselleboog bandage of brace
  • Epi brace
  • Strekorthese
  • Wilmer elleboog orthese

Hand en vingers

Ook voor hand en vingers kan een spalk of orthese bij verschillende indicaties ingezet worden. Voor het behoud van beweeglijkheid van gewrichten, om contracturen tegen te gaan, of het verbeteren van de functionaliteit van de hand. Soms kan de reden ook hygiëne zijn; het dragen van een spalk kan smet of beschadiging van de huid voorkomen.

Voorbeelden van aandoeningen waar een orthese voor pols of hand ingezet kan worden, zijn peesontsteking, tennisarm of golfarm, triggerfinger, carpaal tunnel syndroom, artrose of mallet finger.

Onderhoud en aantrekken van een duim-pols brace

In onderstaande video leggen we uit hoe u een duim-pols brace op de juiste manier aantrekt. Ook geven we tips hoe u uw brace onderhoudt.

Nieuws van ProReva

Spreekuren ProReva Noord Veluwe

20-04-2021 ProReva is actief met diverse spreekuren in de regio Noord Veluwe. Klanten in deze regio kunnen vanaf 23 april 2021 terecht bij ProReva in Harderwijk of Nunspeet. Vanaf die datum zijn wij niet langer actief in Putten (Woonzorgcentrum De…

Lees dit nieuwsbericht

ICT update ProReva

ProReva voert vanaf donderdag 8 april vanaf 17.00 uur een grootschalige ICT-update uit. We streven ernaar om maandag 12 april weer volledig operationeel te zijn. Tijdens de verhuizing van onze server-data en software-updates blijven onze agenda’s zoveel mogelijk beschikbaar, maar…

Lees dit nieuwsbericht

AANGEPASTE OPENINGSTIJDEN

Rond de feestdagen in april en mei hanteert ProReva enkele aangepaste openingstijden. Houdt u er rekening mee dat we op enkele dagen gesloten zijn? Reguliere openingstijden Onze reguliere openingstijden zijn van maandag tot en met vrijdag van 8.00-12.15 uur en…

Lees dit nieuwsbericht