De voordelen van ProReva

Uw wensen staan centraal

Hoogstaande kwaliteit

Persoonlijke aandacht

Specialistische kennis

Ruim 45 jaar ervaring

Orthesen voor het bovenlichaam

Bovenste extremiteiten

Met de term bovenste extremiteiten duidt men de ledematen van het bovenlichaam aan. Dit zijn schouder, bovenarm, onderarm, hand, pols en vingers. Hieronder geven we voorbeelden van orthesen (spalken of braces) voor deze lichaamsdelen.

Schouder

Als je een breuk hebt opgelopen, je schouder is ontwricht, of je hebt een operatie ondergaan, moet je de schouder vaak laten rusten of immobiliseren. Hiervoor kun je een schouderorthese gebruiken. Het dragen van een schouderorthese zorgt ervoor dat je sneller herstelt en beschermen het gewricht. Ook bij rotator-cuffletsel of een stijve schouder (frozen shoulder) kun je een schouderorthese inzetten.

Arm

Heb je pijn in spieren of gewrichten na blessures of overbelasting? Ben je geopereerd of heb je een botbreuk? Armorthesen kunnen acute pijn verlichten en het herstel bevorderen. Een bekend voorbeeld van een arm aandoening is een tenniselleboog. Als je meer controle over je armspieren wilt bij bijvoorbeeld een spierziekte of na een CVA kan een armorthese ook helpen. Voorbeelden van orthesen voor de arm en pols zijn:

  • rustspalk
  • Tenniselleboog bandage of brace
  • Epi brace
  • Strekorthese
  • Wilmer elleboog orthese

Hand, pols en vingers

Een spalk of orthese kan ook helpen bij de behandeling van aandoeningen aan hand, pols en vingers. Een spalkje of brace kan helpen bij botbreuken, de beweeglijkheid van spieren en gewrichten te behouden of om de functie van de hand te verbeteren. Soms zetten we een spalk in om hygiënische redenen. Dan voorkomt het dragen van een spalk kan smet of beschadiging van de huid.

Voorbeelden van aandoeningen waar een orthese voor pols of hand ingezet kan worden, zijn peesontsteking, tennisarm of golfarm, triggerfinger, carpaal tunnel syndroom, artrose of mallet finger.

Onderhoud en aantrekken van een duim-pols brace

In onderstaande video leggen we uit hoe je een duim-pols brace op de juiste manier aantrekt. Ook geven we tips hoe je je brace onderhoudt.

Nieuws van ProReva

Redressiehelm voor Luuk

Ramon en Nadesja kozen voor een redressiehelm voor Luuk. Hun verhaal is ook te beluisteren in de podcast van NicuTalk. Podcasts host Mathilde Keij vroeg ouders naar hun ervaring in deze uur durende aflevering. In januari 2021 werd hun zoontje…

Lees dit nieuwsbericht

Ladies Night in Amersfoort

11-10-2021 Voor vrouwen die op zoek zijn naar een goed alternatief voor hun borstprothese, organiseert ProReva in Amersfoort i.s.m. Proud Breast en Bratelle op 19 oktober a.s. een Proud Breast Ladies Night. Vrouwen kunnen tijdens de Ladies Night tussen 19.00-21.00…

Lees dit nieuwsbericht

EVO’s bij neurologische aandoeningen

30-09-2021 WELKOM Ottobock, ProReva en SMC Flevoland organiseren op 4 november a.s. een vakinhoudelijke nascholing voor fysiotherapeuten en medisch specialisten. De focus ligt op de juiste keuze in EVO’s bij neurologische aandoeningen. Donderdag 4 november 202115.00-18.00 uurSport Medisch Centrum FlevolandDe…

Lees dit nieuwsbericht