De voordelen van ProReva

Uw wensen staan centraal

Hoogstaande kwaliteit

Persoonlijke aandacht

Specialistische kennis

Ruim 45 jaar ervaring

Orthesen voor het bovenlichaam

Bovenste extremiteiten

Met de term bovenste extremiteiten duidt men de ledematen van het bovenlichaam aan. Dit zijn schouder, bovenarm, onderarm, hand, pols en vingers. Hieronder geven we voorbeelden van orthesen (spalken of braces) voor deze lichaamsdelen.

Schouder

Als je een breuk hebt opgelopen, je schouder is ontwricht, of je hebt een operatie ondergaan, moet je de schouder vaak laten rusten of immobiliseren. Hiervoor kun je een schouderorthese gebruiken. Het dragen van een schouderorthese zorgt ervoor dat je sneller herstelt en beschermen het gewricht. Ook bij rotator-cuffletsel of een stijve schouder (frozen shoulder) kun je een schouderorthese inzetten.

Arm

Heb je pijn in spieren of gewrichten na blessures of overbelasting? Ben je geopereerd of heb je een botbreuk? Armorthesen kunnen acute pijn verlichten en het herstel bevorderen. Een bekend voorbeeld van een arm aandoening is een tenniselleboog. Als je meer controle over je armspieren wilt bij bijvoorbeeld een spierziekte of na een CVA kan een armorthese ook helpen. Voorbeelden van orthesen voor de arm en pols zijn:

  • rustspalk
  • Tenniselleboog bandage of brace
  • Epi brace
  • Strekorthese
  • Wilmer elleboog orthese

Hand, pols en vingers

Een spalk of orthese kan ook helpen bij de behandeling van aandoeningen aan hand, pols en vingers. Een spalkje of brace kan helpen bij botbreuken, de beweeglijkheid van spieren en gewrichten te behouden of om de functie van de hand te verbeteren. Soms zetten we een spalk in om hygiënische redenen. Dan voorkomt het dragen van een spalk kan smet of beschadiging van de huid.

Voorbeelden van aandoeningen waar een orthese voor pols of hand ingezet kan worden, zijn peesontsteking, tennisarm of golfarm, triggerfinger, carpaal tunnel syndroom, artrose of mallet finger.

Onderhoud en aantrekken van een duim-pols brace

In onderstaande video leggen we uit hoe je een duim-pols brace op de juiste manier aantrekt. Ook geven we tips hoe je je brace onderhoudt.

Nieuws van ProReva

Geen plastic draagtassen meer bij ProReva

24-08-2021 ProReva is gestopt met het verstrekken van plastic tassen. Als u een hulpmiddel af komt halen bij ProReva en u stelt er prijs op om dit mee te nemen in een draagtas, dan verzoeken wij u zelf een tas…

Lees dit nieuwsbericht

Toegankelijkheid mindervaliden parkeerplaats Harderwijk

04-08-2021 Bij onze vestiging in Harderwijk aan het Kruithuis 2a heeft de gemeente Harderwijk een mindervaliden parkeerplaats aangelegd. We vinden het heel fijn dat deze parkeerplek beschikbaar is voor onze klanten die slecht ter been zijn. Toch ging er iets…

Lees dit nieuwsbericht

AANGEPAST GAMEN

Ties Klok, kinderfysiotherapeut bij Klimmendaal houdt ProReva op de hoogte van de ontwikkelingen op het gebied van aangepast gamen. Mogelijk heb je Ties gezien in het nieuws of op social media, of gehoord op de radio? Hij verkondigt waar hij…

Lees dit nieuwsbericht