De voordelen van ProReva

Uw wensen staan centraal

Hoogstaande kwaliteit

Persoonlijke aandacht

Specialistische kennis

Ruim 45 jaar ervaring

Beenprothese

Beenprothese (kokerprothese) op maat

Een beenprothese wordt volledig op maat gemaakt in onze eigen werkplaatsen. Voor de juiste maatvoering maakt de instrumentmaker een scan of gipsmodel. Op basis van het model wordt een proefkoker gemaakt. Als de proefkoker klaar is, krijg je een uitnodiging om deze te komen passen. Tijdens de pasfase kun je de prothese in je eigen omgeving testen. Op die manier kun je bepalen of je prothese goed functioneert en past bij je dagelijkse werkzaamheden. Zo komen we erachter of de definitieve prothese nog moet worden bijgesteld. Door deze tussenstappen te nemen zorgen we ervoor dat je definitieve prothese optimaal past!

Osseointegratie (klikprothese)

Sinds een aantal jaren kun je ook kiezen voor een zogenaamde klikprothese, ook wel bekend als osseointegratie. Het verschil met een kokerprothese is dat een klikprothese direct aan het bot wordt bevestigd. Om een klikprothese te kunnen dragen is een operatie noodzakelijk. Er wordt namelijk en een metalen pen in het bot van de stomp aangebracht. Ook wordt er een opening (stoma) in de huid gemaakt. Op die manier kun je je prothese met een adapter aan die pen klikken. Bij een klikprothese is geen prothesekoker meer nodig. Als je meer wilt weten over de techniek, de operatie of de voordelen en nadelen, lees dan de informatiefolder van Korter Maar Krachtig of op de website van het Radboud MC.
De operatie wordt op twee plekken in Nederland uitgevoerd: het Radboud MC in Nijmegen en het Erasmus MC in Rotterdam. Tijdens de spreekuren in het Radboud MC is altijd een orthopedisch technoloog van ProReva aanwezig.

Cosmetiek

We besteden ook veel aandacht aan het uiterlijk en de afwerking, ofwel “de cosmetiek” van de prothese. We maken je prothese zo veel mogelijk naar jouw wensen. De standaard afwerking van een prothese is een overtrek van schuim. Je kunt echter ook kiezen voor andere afwerking. We kunnen ook siliconen beenovertrekken maken. En er zijn andere opvallende, kleurige afwerkingen, zoals een moderne cover. Je betaalt hier wel een meerprijs voor. Bespreek je wensen gerust met je instrumentmaker. We denken graag met je mee; er is heel veel mogelijk.

Service en onderhoud

Als je beenprothese is afgeleverd, kun je blijven rekenen op onze service en begeleiding. We nodigen je periodiek uit voor een controleafspraak. Tijdens die controleafspraken bespreken we of je prothese nog aan je wensen voldoet en bekijken of deze nog goed past. Heb je tussentijds zelf vragen? Dan kun je uiteraard altijd contact met ons opnemen.

Meer weten?

Wil je graag een afspraak maken voor een adviesgesprek of een second opinion? Je bent van harte welkom. Een adviesgesprek of second opinion zijn altijd vrijblijvend bij ProReva.

Handige links

Er zijn diverse websites waar je praktische informatie kunt vinden over amputaties en beenprothesen. Je kunt op onderstaande links ook ervaringsverhalen lezen of terecht voor lotgenotencontact.

Korter maar Krachtig – patiëntenvereniging

Leven met amputatie – Ottobock

Zorginstituut Nederland – kiesbeter.nl

Nieuws van ProReva

Spreekuren ProReva Noord Veluwe

20-04-2021 ProReva is actief met diverse spreekuren in de regio Noord Veluwe. Klanten in deze regio kunnen vanaf 23 april 2021 terecht bij ProReva in Harderwijk of Nunspeet. Vanaf die datum zijn wij niet langer actief in Putten (Woonzorgcentrum De…

Lees dit nieuwsbericht

ICT update ProReva

ProReva voert vanaf donderdag 8 april vanaf 17.00 uur een grootschalige ICT-update uit. We streven ernaar om maandag 12 april weer volledig operationeel te zijn. Tijdens de verhuizing van onze server-data en software-updates blijven onze agenda’s zoveel mogelijk beschikbaar, maar…

Lees dit nieuwsbericht

AANGEPASTE OPENINGSTIJDEN

Rond de feestdagen in april en mei hanteert ProReva enkele aangepaste openingstijden. Houdt u er rekening mee dat we op enkele dagen gesloten zijn? Reguliere openingstijden Onze reguliere openingstijden zijn van maandag tot en met vrijdag van 8.00-12.15 uur en…

Lees dit nieuwsbericht