De voordelen van ProReva

Uw wensen staan centraal

Hoogstaande kwaliteit

Persoonlijke aandacht

Specialistische kennis

Ruim 45 jaar ervaring

Beenprothese

Beenprothese (kokerprothese) op maat

Een beenprothese maken we volledig op maat in onze eigen moderne werkplaatsen. Om een beenprothese te maken beginnen we met een gipsafdruk of scan van je stomp. Hiervan wordt een mal gemaakt. Op basis van de mal maken we een koker, die de basis is voor je prothese. Er wordt eerst een proefkoker gemaakt. Als de proefkoker klaar is, sturen we je een uitnodiging om deze te komen passen. Dan volgt de pasfase. Tijdens de pasfase kun je de prothese in je eigen omgeving testen. Op die manier kun je eerst bepalen of je prothese goed functioneert. En beoordelen of de prothese goed past bij je dagelijkse bezigheden.
Voordat je je definitieve prothese krijgt, kunnen we dan nog eventuele aanpassingen doen. Door deze tussenstappen te nemen zorgen we ervoor dat je definitieve prothese helemaal bij je past!

Osseointegratie (klikprothese)

Sinds een aantal jaren kun je ook kiezen voor een zogenaamde klikprothese (osseointegratie). Het verschil met een kokerprothese is dat een klikprothese direct aan het bot wordt bevestigd. Om een klikprothese te kunnen dragen is een operatie noodzakelijk. Er wordt namelijk en een metalen pen in het bot van de stomp aangebracht. Ook wordt er een opening (stoma) in de huid gemaakt. Op die manier kun je je prothese met een adapter aan die pen klikken. Bij een klikprothese is geen prothesekoker meer nodig.

Als je meer wilt weten over de techniek, de operatie of de voordelen en nadelen, lees dan de informatiefolder van Korter Maar Krachtig of op de website van het Radboud MC.
De operatie wordt op twee plekken in Nederland uitgevoerd: het Radboud MC in Nijmegen en het Erasmus MC in Rotterdam. Tijdens de technische spreekuren in het Radboud MC is altijd een orthopedisch technoloog van ProReva aanwezig.

Cosmetiek

We besteden ook veel aandacht aan het uiterlijk en de afwerking, ofwel “de cosmetiek” van de prothese. We maken je prothese zo veel mogelijk naar jouw wensen. De standaard afwerking van een prothese is een overtrek van schuim. Je kunt echter ook kiezen voor andere afwerking. We kunnen ook siliconen beenovertrekken maken. En er zijn andere opvallende, kleurige afwerkingen, zoals een moderne cover. Je betaalt hier vaak wel een meerprijs voor.

Wat je ook in gedachten hebt, bespreek je wensen gerust met je instrumentmaker. We denken graag met je mee; er is heel veel mogelijk.

Service en onderhoud

Ook nadat je beenprothese is afgeleverd, kun je blijven rekenen op onze service en begeleiding. We nodigen je periodiek uit voor een controle afspraak. Tijdens die controle afspraken beoordelen we de pasvorm en bespreken we of je prothese nog aan je wensen voldoet. Heb je tussentijds zelf vragen? Dan kun je uiteraard altijd contact met ons opnemen.

Meer weten?

Wil je graag een afspraak maken voor een adviesgesprek of een second opinion? Je bent van harte welkom. Een adviesgesprek of second opinion zijn altijd vrijblijvend bij ProReva.

Handige links

Er zijn diverse websites waar je praktische informatie kunt vinden over amputaties en beenprothesen. Je kunt op onderstaande links ook ervaringsverhalen lezen of terecht voor lotgenotencontact.

Korter maar Krachtig – patiëntenvereniging

Leven met amputatie – Ottobock

Zorginstituut Nederland – kiesbeter.nl

Nieuws van ProReva

Redressiehelm voor Luuk

Ramon en Nadesja kozen voor een redressiehelm voor Luuk. Hun verhaal is ook te beluisteren in de podcast van NicuTalk. Podcasts host Mathilde Keij vroeg ouders naar hun ervaring in deze uur durende aflevering. In januari 2021 werd hun zoontje…

Lees dit nieuwsbericht

Ladies Night in Amersfoort

11-10-2021 Voor vrouwen die op zoek zijn naar een goed alternatief voor hun borstprothese, organiseert ProReva in Amersfoort i.s.m. Proud Breast en Bratelle op 19 oktober a.s. een Proud Breast Ladies Night. Vrouwen kunnen tijdens de Ladies Night tussen 19.00-21.00…

Lees dit nieuwsbericht

EVO’s bij neurologische aandoeningen

30-09-2021 WELKOM Ottobock, ProReva en SMC Flevoland organiseren op 4 november a.s. een vakinhoudelijke nascholing voor fysiotherapeuten en medisch specialisten. De focus ligt op de juiste keuze in EVO’s bij neurologische aandoeningen. Donderdag 4 november 202115.00-18.00 uurSport Medisch Centrum FlevolandDe…

Lees dit nieuwsbericht