Prothese

Een prothese vervangt een beschadigd of ontbrekend deel van het lichaam, zoals een been, arm, hand of vinger. Een beenprothese zorgt er bijvoorbeeld voor dat iemand na een amputatie van een deel van zijn/haar been weer kan staan of lopen. Een andere functie van een prothese is, dat wanneer iemand een prothese draagt, het minder opvalt dat iemand een arm of been mist.

Het woordenboek legt het woord prothese uit als kunstarm of kunstbeen.

De juiste oplossing

Wij begrijpen dat het missen van (een deel van) je hand, arm of been impact heeft.  Onze specialisten nemen dan ook de tijd om goed naar je wensen te luisteren. Samen met jou zoeken we uit wat voor jou de beste oplossing is om je persoonlijke doel te bereiken. Dat kan een prothese zijn, maar ook een ander hulpmiddel. Persoonlijke doelen zijn voor ieder persoon verschillend. De één wil een sportprestatie kunnen leveren, terwijl de ander het al geweldig vindt om weer zelf een stukje te kunnen lopen.

Een amputatie, en nu?

Een amputatie is een definitieve en bijzonder zware ingreep. Het verliezen van een lichaamsdeel is heel ingrijpend. Het betekent niet alleen dat bepaalde functies worden beperkt; ook mentaal kost het kracht om de verandering aan je lichaam te accepteren.

ProReva werkt nauw samen met Korter maar Krachtig, de landelijke vereniging voor mensen met een amputatie. De website van deze vereniging biedt veel informatie. Ook kun je via Korter maar Krachtig in contact komen met lotgenoten.

Advies, begeleiding en nazorg

Door goed met je te overleggen wat je verwachtingen zijn en wat je wilt bereiken, maken wij een hulpmiddel, dat op zo goed mogelijk past bij jouw persoonlijke situatie. Uiteraard word je tijdens het hele traject begeleid door onze deskundige en betrokken medewerkers.