Kleuren en motieven

Je kunt grotendeels zelf bepalen hoe de redressiehelm van je kindje eruit komt te zien. Afhankelijk van het soort redressiehelm heb je de keuze uit de diverse kleuren en motiefjes voor de binnen- en buitenkant van de helm en voor de klittenbandjes. Je weet zelf het best wat er bij je kindje past! Overleg met je instrumentmaker wat de mogelijkheden zijn.

 

Redressiehelm van kunststof

Heeft je kindje een schedelafwijking door een voorkeurshouding, dan maken we een redressiehelm van kunststof. Ook bij diverse vormen van van een craniosynostose (wigschedel of a-symmetrische schedel) wordt de helm soms van kunststof gemaakt. We maken deze door de kunststof te verhitten en onder vacuüm om het model te trekken.

Voor de uitvoering kun je kiezen uit diverse kleuren en motiefjes. We kunnen een motiefje aanbrengen op een kunststof redressiehelm door gebruik te maken van speciaal transferpapier.

Hier kun je je keuze uit de diverse motiefjes maken.

Misschien vind je een effen kleur mooier of makkelijker te combineren met de outfit van je kindje. Dat kan natuurlijk ook. Vertel je instrumentmaker vooral je wensen!

Redressiehelm van giethars

Heeft je kindje een bootschedel (craniosynostose) dan maken we de helm vaak van giethars. Deze wordt opgebouwd uit lagen tricot, verstevigd met koolstofvezels. De laatste laag bestaat uit lycra/tricot die voor de kleur zorgt. De keuze in motiefjes is dezelfde als voor de kunststof helmen.

Voor een helm van giethars kun je ook zelf een lapje lycra/tricot (afmeting ± 60 x 60 cm) naar keuze meenemen. Let er in ieder geval op dat de stof rekbaar is in alle richtingen. Houd er wel rekening mee dat afbeeldingen op de stof kunnen vervormen, omdat we de stof uit moeten rekken. Je instrumentmaker kan hier meer over vertellen.

Klittenbandjes

Voor beide soorten helmen kun je ook kiezen uit diverse kleuren leer waarmee we de klittenbandjes op de helm bekleden. Zo kun je de helm helemaal naar je smaak te ontwerpen. Hier kun je een keuze maken uit de diverse leerkleuren om het klittenband af te werken.

Houd er rekening mee dat de kleuren en motiefjes die je ziet op het scherm iets kunnen afwijken van de werkelijke kleuren.