De voordelen van ProReva

Uw wensen staan centraal

Hoogstaande kwaliteit

Persoonlijke aandacht

Specialistische kennis

Ruim 45 jaar ervaring

Kleuren en motieven

Je kunt grotendeels zelf bepalen hoe de redressiehelm van je kindje eruit komt te zien. Afhankelijk van de soort redressiehelm heb je de keuze uit de diverse kleuren en motiefjes voor binnen- en buitenkant en voor de klittenbandjes. Je weet zelf het best wat er bij je kindje past! Overleg met je instrumentmaker wat de mogelijkheden zijn.

Redressiehelm van kunststof

Heeft je kindje een schedelafwijking door een voorkeurshouding, dan maken we een redressiehelm van kunststof. Ook bij diverse vormen van van een craniosynostose (wigschedel of a-symmetrische schedel) wordt de helm soms van kunststof gemaakt. We maken deze door de kunststof te verhitten en onder vacuüm om het model te trekken. Je kunt kiezen uit diverse kleuren en motiefjes. We kunnen een motiefje of kleur aanbrengen op een kunststof redressiehelmen door gebruik te maken van transferpapier. Hier kun je je keuze uit de diverse motiefjes maken.

Wellicht vind je een effen kleur mooier of makkelijker te combineren met de outfit van je kindje. Dat kan natuurlijk ook. Het overzicht van effen kleuren vind je hier.

Redressiehelm van giethars

Heeft je kindje een bootschedel (craniosynostose) dan maken we de helm vaak van giethars. Deze wordt opgebouwd uit lagen tricot, verstevigd met koolstofvezels. De laatste laag bestaat uit lycra/tricot die voor de kleur zorgt. Hier kun je kiezen uit ons assortiment motiefjes voor giethars helmen. Voor een overzicht van de effen kleuren klik je hier.

Voor een helm van giethars kun je ook zelf een lapje lycra/tricot (afmeting ± 60 x 60 cm) naar keuze meenemen. Let er in ieder geval op dat de stof rekbaar is in alle richtingen. Houd er wel rekening mee dat afbeeldingen op de stof kunnen vervormen, omdat we de stof uit moeten rekken.  Je instrumentmaker kan hier meer over vertellen.

Klittenbandjes

Voor beide soorten helmen kun je ook kiezen uit diverse kleuren leer waarmee we de klittenbandjes op de helm bekleden. Zo kun je de helm helemaal naar je smaak te ontwerpen. Hier kun je een keuze maken uit de diverse leerkleuren om het klittenband af te werken.

Houd er rekening mee dat de kleuren en motiefjes die je ziet op het scherm iets kunnen afwijken van de werkelijke kleuren.

Nieuws van ProReva

Redressiehelm voor Luuk

Ramon en Nadesja kozen voor een redressiehelm voor Luuk. Hun verhaal is ook te beluisteren in de podcast van NicuTalk. Podcasts host Mathilde Keij vroeg ouders naar hun ervaring in deze uur durende aflevering. In januari 2021 werd hun zoontje…

Lees dit nieuwsbericht

Ladies Night in Amersfoort

11-10-2021 Voor vrouwen die op zoek zijn naar een goed alternatief voor hun borstprothese, organiseert ProReva in Amersfoort i.s.m. Proud Breast en Bratelle op 19 oktober a.s. een Proud Breast Ladies Night. Vrouwen kunnen tijdens de Ladies Night tussen 19.00-21.00…

Lees dit nieuwsbericht

EVO’s bij neurologische aandoeningen

30-09-2021 WELKOM Ottobock, ProReva en SMC Flevoland organiseren op 4 november a.s. een vakinhoudelijke nascholing voor fysiotherapeuten en medisch specialisten. De focus ligt op de juiste keuze in EVO’s bij neurologische aandoeningen. Donderdag 4 november 202115.00-18.00 uurSport Medisch Centrum FlevolandDe…

Lees dit nieuwsbericht