De voordelen van ProReva

Uw wensen staan centraal

Hoogstaande kwaliteit

Persoonlijke aandacht

Specialistische kennis

Ruim 45 jaar ervaring

Kleuren en motieven

Je kunt grotendeels zelf bepalen hoe de redressiehelm van je kindje eruit komt te zien. Afhankelijk van de soort redressiehelm heb je de keuze uit de diverse kleuren en motiefjes voor binnen- en buitenkant en voor de klittenbandjes. Je weet zelf het best wat er bij je kindje past! Overleg met je instrumentmaker wat de mogelijkheden zijn.

Redressiehelm van kunststof

Heeft je kindje een schedelafwijking door een voorkeurshouding, dan maken we een redressiehelm van kunststof. Ook bij diverse vormen van van een craniosynostose (wigschedel of a-symmetrische schedel) wordt de helm soms van kunststof gemaakt. We maken deze door de kunststof te verhitten en onder vacuüm om het model te trekken. Je kunt kiezen uit diverse kleuren en motiefjes. We kunnen een motiefje of kleur aanbrengen op een kunststof redressiehelmen door gebruik te maken van transferpapier. Hier kun je je keuze uit de diverse motiefjes maken.

Wellicht vind je een effen kleur mooier of makkelijker te combineren met de outfit van je kindje. Dat kan natuurlijk ook. Het overzicht van effen kleuren vind je hier.

Redressiehelm van giethars

Heeft je kindje een bootschedel (craniosynostose) dan maken we de helm vaak van giethars. Deze wordt opgebouwd uit lagen tricot, verstevigd met koolstofvezels. De laatste laag bestaat uit lycra/tricot die voor de kleur zorgt. Hier kun je kiezen uit ons assortiment motiefjes voor giethars helmen. Voor een overzicht van de effen kleuren klik je hier.

Voor een helm van giethars kun je ook zelf een lapje lycra/tricot (afmeting ± 60 x 60 cm) naar keuze meenemen. Let er in ieder geval op dat de stof rekbaar is in alle richtingen. Houd er wel rekening mee dat afbeeldingen op de stof kunnen vervormen, omdat we de stof uit moeten rekken.  Je instrumentmaker kan hier meer over vertellen.

Klittenbandjes

Voor beide soorten helmen kun je ook kiezen uit diverse kleuren leer waarmee we de klittenbandjes op de helm bekleden. Zo kun je de helm helemaal naar je smaak te ontwerpen. Hier kun je een keuze maken uit de diverse leerkleuren om het klittenband af te werken.

Houd er rekening mee dat de kleuren en motiefjes die je ziet op het scherm iets kunnen afwijken van de werkelijke kleuren.

Nieuws van ProReva

Geen plastic draagtassen meer bij ProReva

24-08-2021 ProReva is gestopt met het verstrekken van plastic tassen. Als u een hulpmiddel af komt halen bij ProReva en u stelt er prijs op om dit mee te nemen in een draagtas, dan verzoeken wij u zelf een tas…

Lees dit nieuwsbericht

Toegankelijkheid mindervaliden parkeerplaats Harderwijk

04-08-2021 Bij onze vestiging in Harderwijk aan het Kruithuis 2a heeft de gemeente Harderwijk een mindervaliden parkeerplaats aangelegd. We vinden het heel fijn dat deze parkeerplek beschikbaar is voor onze klanten die slecht ter been zijn. Toch ging er iets…

Lees dit nieuwsbericht

AANGEPAST GAMEN

Ties Klok, kinderfysiotherapeut bij Klimmendaal houdt ProReva op de hoogte van de ontwikkelingen op het gebied van aangepast gamen. Mogelijk heb je Ties gezien in het nieuws of op social media, of gehoord op de radio? Hij verkondigt waar hij…

Lees dit nieuwsbericht