Soorten orthesen

 

Er zijn diverse soorten orthesen. Op onze website hebben we de uitleg over de diverse soorten grofweg onderverdeeld in orthesen voor het bovenlichaam en orthesen voor het onderlichaam.

Orthesen zijn hulpmiddelen die een ontlastende, ondersteunende of corrigerende functie hebben voor een bepaald lichaamsdeel. Meestal verwijst een medisch specialist je om een orthese aan te laten meten. In sommige gevallen kun je ervoor kiezen om een orthese (brace of spalk) zelf aan te schaffen, bijvoorbeeld na een sportblessure. Deze soorten orthesen betaal je zelf en worden meestal niet vergoed door de zorgverzekeraar.

 

Een orthese bestellen in onze webshop?

ProReva levert zowel maatwerk als confectie orthesen. Voor veel confectie orthesen, zoals sportbandages of een CMC1-spalkje kun je ook terecht in onze webshop. Wil je liever dat een specialist je brace aanmeet of je helpt bij het kiezen van het juiste hulpmiddel? Dan kunt je natuurlijk altijd een afspraak maken op één van onze vestigingen.

 

Verschil in prijzen

De prijzen voor hulpmiddelen in onze webshop zijn soms lager dan een hulpmiddel dat wordt verstrekt via een spreekuur bij ProReva. Dat komt bijvoorbeeld omdat het tarief voor vergoede hulpmiddelen is bepaald door de zorgverzekeraars. Daarnaast zijn er andere bijkomende kosten, zoals de kosten voor het consult. Als je een product koopt in onze webshop hoeven we deze kosten niet te maken.