Bel mij terug

U wilt graag advies over onze oplossingen of een afspraak maken? Vul hieronder uw telefoonnummer in!

Vestiging:


De voordelen van ProReva

Uw wensen staan centraal

Hoogstaande kwaliteit

Persoonlijke aandacht

Specialistische kennis

Ruim 40 jaar ervaring

3d geprinte beschermdop klikprothese

Gratis 3D geprinte beschermdop klikprothese

ProReva verstrekt een gratis beschermdop voor de pin van je klikprothese. Wil je er een ontvangen? Bestel deze dan in onze webshop. Bij bestellingen onder € 50 in de webshop betaalt u alleen de verzendkosten.

De doppen kunt u ook krijgen tijdens uw revalidatie in het Radboud UMC te Nijmegen of bij MRC Aardenburg in Doorn.

Op maat gemaakt

Naast de gratis beschermdop biedt ProReva ook de mogelijkheid om een op maat gemaakte beschermdop voor u te printen. Deze is net als de gratis versie eind belastbaar met uw lichaamsgewicht. Heeft u bijzondere wensen? Wilt u bijvoorbeeld een verlengingsdop zodat het geamputeerde been even lang is als het niet geamputeerde been wanneer u op uw knieën zit? Of heeft u wensen om veilig te kunnen douchen? Geef uw vragen aan ons door. Het team gaat dan aan de slag met een ontwerp waarin uw specifieke wensen verwerkt worden.

U kunt contact opnemen met de vestiging in Apeldoorn, 055 – 543 09 00, info@proreva.nl

Beschermdop klikprothese

Het uiteinde van de metalen aansluitpin van een klikprothese heeft vrij scherpe randen en kan onbeschermd kleding, beddengoed of nog erger, de huid beschadigen van het goede been of van degene die naast u in bed ligt. Gebruikers zijn creatief in het bedenken van oplossingen, maar een echte passende oplossing voor het afdekken van de pin was er nog niet. Het 3d team van ProReva heeft samen met gebruikers en hun behandelaars aan de hand van vragen en gebruikerservaringen beschermdoppen ontwikkeld die de gewenste bescherming bieden.

Voordelen
  • De dop dekt de scherpe randen af en voorkomt beschadigingen aan bijvoorbeeld beddengoed, huid, kleding en meubilair.
  • De dop biedt bescherming tegen beschadigingen aan de aansluiting zelf, bijvoorbeeld tijdens het zwemmen.
  • De onderzijde van de dop is belastbaar gemaakt voor het maken van transfers.
  • Isolatiewaarde van de dop; bij huidcontact wordt de temperatuur van de pin als comfortabeler ervaren.
Osseointegratie

Tegenwoordig wordt er steeds vaker voor de klikprothese (osseointegratie-prothese) gekozen in plaats van de kokerprothese. De klikprothese zit met een metalen pen in het bot van de stomp. Patiënten geven aan dat de klikprothese aangenamer zit en het gevoel hebben dat zij hun eigen been weer terug hebben. Met de klikprothese is de draagtijd ook bijna verdubbeld (van 56 naar 101 uur per week). Daarnaast kan de klikprothese niet zomaar loslaten tijdens dagelijkse activiteiten en het aan- en uittrekken gaat gemakkelijk.

Voor meer informatie over de osseointegratie-prothese/ klikprothese kunt u kijken op:

https://www.radboudumc.nl/patientenzorg/behandelingen/osseointegratie-klikprothese

https://www6.erasmusmc.nl/osseointegratiecentrumrotterdam/

https://www.osseointegration.eu/

Nieuws van ProReva

informatieavond armprothesese-gebruikers

Over vier weken organiseren we i.s.m. Vogellanden, Ottobock, Stel Orthopedie en Korter Maar Krachtig een informatieavond voor armprothese-gebruikers bij Vogellanden in Zwolle. Meer informatie of inschrijven? Klik op deze link voor meer informatie, om onderwerpen te kiezen of om je aan te melden. Inschrijven kan tot 22 januari 2020….

Lees dit nieuwsbericht

Ook in 2020 contracten met alle zorgverzekeraars!

De onderhandelingen met de zorgverzekeraars over de contracten in 2020 zijn achter de rug. ProReva heeft ook in 2020 weer zorgcontracten met alle zorgverzekeraars voor alle orthopedische hulpmiddelen. U kunt dus ook in 2020 terecht op uw vertrouwde adres. Overstappen?…

Lees dit nieuwsbericht

Podologie bij ProReva

Wat is een registerpodoloog? Een registerpodoloog herkent en behandelt voetklachten of houdingsklachten die te maken hebben met de stand van de voeten. Daarnaast heeft zij specialistische kennis van (risico’s bij) de kindervoet in de groei. De titel podoloog is niet…

Lees dit nieuwsbericht