LIMB-art cover voor je beenprothese

De koker van je beenprothese kunnen we in veel kleuren of prints afwerken. Hierin denken we graag met je mee. De buis van je prothese werken we standaard af met schuim. Wil je iets anders? Er zijn steeds meer mogelijkheden. Als je een onderbeenprothese hebt, kunt bijvoorbeeld kiezen voor een hippe cover van LIMB-art.

 

Meer over LIMB-art

LIMB-art is een Brits ontwerp- en productiebedrijf uit Noord-Wales en bestaat sinds 2018. Oprichter Mark Williams is voormalig paralympisch zwemmer en zelf prothesedrager. Hij ontwikkelde deze covers in eerste instantie voor zichzelf. “Als ik een coole cover over mijn beenprothese draag, sterkt me dat in mijn trots en zelfvertrouwen. Dat gun ik iedere prothesedrager”, zegt Mark over zijn covers.

Waarom kiezen voor een cover?

Je hoeft je prothese niet te verbergen. Laat maar zien wie je bent en hoe jij in het leven staat! Met een cover kun je jouw persoonlijke stijl benadrukken. Bovendien bieden de covers een robuuste bescherming voor je prothese.

De voordelen van LIMB-art covers

 • Een cover van LIMB-art is makkelijk te bevestigen of te verwijderen.
 • Een cover van LIMB-art is licht in gewicht. Een cover weegt nog geen 250 gram.
 • Een cover van LIMB-art is hygiënisch en waterbestendig. Het materiaal is makkelijk schoon te maken met water en elk soort schoonmaakmiddel.
 • De covers van LIMB-art zijn innovatief; ontworpen met CAD-CAM en 3D geprint met flexibel en hoogwaardig nylon.
 • De covers van LIMB-art zijn duurzaam. Het nylon kan vermalen worden tot pellets en is daarom recyclebaar.
 • De covers van LIMB-art zijn onbreekbaar, zelfs bij doorbuigen. LIMB-art is zo overtuigd van de kwaliteit dat je 12 maanden garantie krijgt op breuk.

Wat kost een LIMB-art cover?

De kosten van een modieuze cover worden meestal niet vergoed door je zorgverzekeraar. Je betaalt de aanschafprijs in de meeste gevallen zelf. Er zijn meerdere merken die een prothesecover aanbieden. De meeste covers die nu op de markt zijn, zijn verkrijgbaar vanaf ongeveer € 1.000. ProReva kiest mede daarom voor de cover van LIMB-art. Voor een cover uit het vaste assortiment betaal je € 531,- en voor de custom-made versie € 729,-.  

Korting voor vaste klanten

Als vaste klant heb een streepje voor bij ProReva. Kies je voor de afwerking met een cover in plaats van schuim, dan krijg je van ons een flinke korting op een prothesecover van LIMB-art. De korting geldt als je je eerste prothese bij ProReva laat aanmeten of als wij je herhalingsverstrekking aanmeten.

 • Van € 531 voor € 181,50 voor de standaard cover
 • Van € 729 voor € 318,50 voor een custom-made

Bedragen zijn exclusief € 35 verzendkosten.

Tijdelijke actie

De eerste tien klanten die een cover van LIMB-art bij ons bestellen, krijgen een tweede matzwarte cover cadeau. Zo kun je je dagelijkse look ook nog eens afwisselen!

Kiezen en bestellen

Wil je een cover uit het standaard assortiment? De cover is verkrijgbaar in vier modellen: Core, Wave, Vent of Ultralight. Op de website van LIMB-art kun je zien hoe de cover eruit komt te zien in het door jou gekozen model en in de door jou gekozen kleur of print.

 • Klik op de uitvoerig van je keuze en klik op de button “view options
 • Klik vervolgens achter “finish” op “choose options” In dit menu staan alle standaard kleuren en prints. 
 • Klik op de kleur of de print van je keuze. De afbeelding wordt aangepast.

De website is in het Engels, maar het is duidelijk wat de bedoeling is.  Je kunt de cover niet bestellen via deze website, maar op deze manier krijg je een prima beeld hoe de cover van jouw keuze eruit komt te zien. 

Particuliere klant

Om de juiste maat te bepalen, adviseren je om een afspraak bij ProReva te maken. Onze instrumentmakers kunnen je adviseren, de juiste maat bepalen en je vertellen of jouw prothese geschikt is voor een cover. Zo voorkom je teleurstellingen.

Custom-made uitvoering

Heb je wensen of ideeën voor een custom-made uitvoering? Neem dan sowieso contact op met ProReva in Zwolle en vraag naar Majella van Montfoort. Zij helpt je graag verder.

Zakelijke klanten

Download hier een bestelformulier. 

De juiste maat bepalen

Omtrek: meet de omtrek van de kuit rond het breedste deel van het niet aangedane been.

Lengte: meet vanaf het laagste punt van de koker tot de bovenkant van de voetschaal. Trek hier 2 cm vanaf.