Podcast Nicu Talk & ProReva

Nicu Talk en ProReva werken samen!

Mathilde van de podcast Nicu Talk gaat zingend door het leven. Ze heeft nogal wat titels bij haar naam staan: lichaamsgerichte stemtherapeut, vocal-coach met neurologische integratie en zangeres.

Gelijkgestemd

Mathilde gelooft er net als ProReva in dat iedereen het recht heeft het mooiste en beste uit zijn of haar leven te halen en belemmeringen zoveel mogelijk weg te nemen. In die missie hebben we elkaar gevonden! Mathilde zet haar zangtalent hiervoor in, ProReva gebruikt creativiteit om het meest geschikte orthopedische hulpmiddel te bieden. Beiden kijken we verder dan wat functioneel mogelijk is. Wat beweegt jou?

Ervaring met tegenslagen

Mathilde weet waar ze het over heeft. Ook haar gezin werd geconfronteerd met de nodige hobbels. Hun zoontje Xavi had een moeizame start. De eerste maanden van zijn leven bracht het gezin door op de NICU-afdeling van het Wilhelmina Kinder Ziekenhuis. Dit is de Intensive Care voor zieke en te vroeg geboren baby’s. Xavi moest negen operaties ondergaan tot ze na acht maanden eindelijk naar huis mochten.

Podcast Nicutalk

Mede daarom begon Mathilde met de podcast Nicu Talk. Daarin wil ze ouders van te vroeg geboren of ziek geboren kindjes een stem geven. Hier kunnen NICU-ouders, kinderen én andere betrokkenen hun ervaring delen en tips uitwisselen.

In aflevering 4 van haar Podcast vertelt ze hoe ze zich voelde toen Xavi spalken nodig bleek te hebben.

Mathilde: “Bij het dragen van spalkjes, dacht ik eerlijk gezegd meteen aan Forrest Gump. En alleen al bij de gedachte kreeg ik het als ouder Spaans benauwd. Want op deze manier kan een kind zich toch niet vrij bewegen? Nou: I WAS WRONG! Spalkjes anno 2021 zijn prachtige kunstwerkjes!”

Luister haar Podcast hier