Demonstratie Power Knee bij Össur

23-11-2023 14:00

De prothesespecialisten van ProReva en onze collega’s van Heckert & Van Lierop kwamen naar het hoofdkantoor van Össur in Eindhoven om kennis te maken met de revolutionaire Power Knee; een unieke, motor aangedreven en microprocessor gestuurde protheseknie.

Innovatieve protheseknie

Door gebruik te maken van AI herkennen sensoren de bewegingen van de prothesedrager. De PowerKnee zorgt daarmee voor een symmetrisch, natuurlijk en comfortabeler looppatroon, wat prothesedragers helpt zich weer zekerder te voelen in hun bewegingen.

Kennisupdate Power Knee

Marcel Waltman en Lisan Schepers, de klinische productspecialisten van Össur, vertelden alles over deze innovatieve protheseknie. Anne demonstreerde enthousiast de voordelen die de Power Knee biedt. Onze prothese specialisten kregen zo een perfecte kennisupdate van de nieuwste generatie protheseknieën en leerden alles over de fitting en de mogelijkheden.

Adaptieve bewegingstechnologie

Dankzij adaptieve bewegingstechnologie kunnen prothesedragers met meer gemak lopen op verschillende ondergronden, zoals oneffen terrein of hellingen. De knie is speciaal ontworpen om stabiliteit en controle te bieden tijdens verschillende fasen van het lopen en staan, maar ook bij het traplopen. Niet alleen de trap af, maar ook de trap op lopen is mogelijk! Opstaan vanuit een stoel gaat verrassend eenvoudig met de Power Knee.

Meer energie en uithoudingsvermogen

Mensen die een prothese dragen, moeten vaak overcompenseren om het gebrek aan spierkracht en gewrichtscontrole te overwinnen. Dit kost veel energie. Door actieve kracht toe te voegen aan de knie wordt het uithoudingsvermogen van de prothesedrager enorm verhoogd en blijft er energie over om vanzelfsprekende dagelijkse activiteiten uit te blijven voeren.

Meer weten? Bekijk in 3 minuten de video over de Power Knee van Össur.